CHP PÜLÜMÜR

(Pülümür  Haber)

CHP Pülümür İlçe Başkanlığı, 14 Ocak’ta, Yönetim  Kurulu’nu  topladı. Toplantının  olduğu gün,  İstanbul Yenikapı’da Dersim Tanıtım Günleri etkinliği gerçekleştiriliyordu. İl Genel Meclisi  Üyesi Hüseyin Arslan ve Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun,  etkinlik dolayısıyla İstanbul’daydı. CHP İlçe Yönetimi, İl Genel Meclisi adaylarını belirlemek için toplanmıştı.  

İl Genel Meclisi için adaylık başvurusunda bulunan Hüseyin Arslan, CHP Pülümür İlçe Yönetim Kurulu’nda aday belirleme toplantısı yapılırken, Yenikapı Dersim Tanıtım Günleri için İstanbul’daydı. Hüseyin Arslan’ın yeniden aday gösterilmemesi, tepkiye yol açtı.

Adaylık için başvuran isimlerden biri de Hüseyin Arslan’dı.

İddiaya göre,  Yönetim Kurulu toplantısına 8 kişi katılmış, 10 oy kullanılmıştı. Toplantıya katılmayan üyelerden biri o sırada Tunceli’de, diğeri ise İstanbul’daydı.  Saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıda il dışında olan  iki üyenin ‘oy kullandığı’ öne sürülmüştü.

Pülümür Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Müslüm Tosun, 14 Ocak’ta, İstanbul Yenikapı Dersim Tanıtım Günleri etkinliğindeydi.

Toplantıda, Tunceli İl Genel Meclis  üyeliği için başvuran adaylardan  iki isim belirlenmişti.  Yönetim Kurulu, mevcut İl Genel Meclisi Üyesi Meftun Kılıç ve Fevzi Turanoğlu’nun aday gösterilmesini kararlaştırmıştı.  

Karar, ilçede büyük tartışmaya yol açtı.  Toplantının, Yenikapı Dersim Tanıtım Günleri etkinliğiyle aynı güne denk getirilmesi, halka ya da delegelere gidilmemesi, 8 kişinin katıldığı  toplantıda 10  oy kullanılması vb. tepkiler kamuoyu gündemine taşındı.

CHP Pülümür İlçe Başkanı Haydar Keleş, aday belirleme yöntemine yönelik itirazlar üzerine, CHP Tunceli İl Başkanlığına çağrıldı.

Pülümür Haber, Pülümür’ü temsil edecek iki adayın belirlenme yöntemini  muhtarlara sordu. Köy muhtarları, meclis üyeleriyle en çok kendilerinin temas kurduğunu, adayların belirlenme sürecinde görüş ve önerilerine başvurulmadığını dile getiriyor.

CHP Pülümür İlçe Başkanı Haydar Keleş’in, iddialara açıklık getirmesi bekleniyor.

KÖY MUHTARLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

Pülümür Hasangazi Köyü Muhtarı İsmail Uyan: “10 kişilik İlçe Yönetimi, 49 köy adına karar veremez!”

İsmail Uyan (Hasangazi Köyü Muhtarı):

49 köy ve muhtarı var. Bize danışmadan yapılan bir seçim. En azından bizim fikrimizin sorulması gerekirdi. Düzenli bir seçim yapılmamış, başka kişilerin yerine oy kullanılmış. Kaç seneden beri  encümen arkadaşımız Hüseyin Arslan hizmet veriyordu, ondan  memnunduk. Meftun Bey de öyle. Bu da bizi rahatsız ediyor, partiye yazık ediliyor. Biz partimizi büyütmek istiyoruz.

30 muhtar bir araya geldik, bu konuyu görüştük. Bugün, Kamer Genç anması için Tunceli’ye gelen   Genel Başkanı Özgür Özel’e iletilecekti.  10 kişilik ilçe yönetimi,  49 köy adına karar veremez. En azından bize sormaları gerekirdi.  39 yıllık CHP üyesiyim, bu konudan dolayı rahatsızım.

Rıza Aksakal (Kuzulca Köyü Muhtarı):

Geçende İlçe Başkanı’yla görüştüm, siz delegelere gitmeden 10 kişiyle mi karar veriyorsunuz, dedim.  Delegelere ya da halka gitmeleri gerektiğini söyledim. Bu şekilde olursa darbe yersiniz, oy vermeyiz, dedik.  İlçe Başkanı herhangi bir şey söylemedi. Toplantılarda herhangi bir tartışma yaşandığında Hüseyin Arslan biz muhtarları savunuyor.   Demokrasilerde bunlar yoktur, kendi başlarına encümen belirleyemezler.

Pülümür Bozağakaraderbent Köyü Muhtarı Düzgün Şahin: “İnsanlarla bir araya gelip görüşmeleri gerekirdi.”

Düzgün Şahin (Bozağakaraderbent Köyü Muhtarı):  

İnsanlarla bir araya gelip görüşselerdi daha iyi olurdu. İnsanlar geleceği belirlerdi.

Kul Himmet Erez (Altunhüseyin Köyü  Muhtarı):

23 yıllık muhtarım.  Adaylar, muhtarlarla hiçbir  diyalog kurulmadan belirlendi.  Hüseyin Arslan ve Müslüm Tosun’un İstanbul’da olduğu  gün, yangından mal kaçırılırcasına bir seçim yapılmış. 3-5 kişi,  bin 300 kişi adına karar veremez. Çok rahatsızım. Birlik ve beraberlik içinde olmalarını istiyoruz. Amacımız güzel şeyler olsun. Parti kimsenin tekelinde değildir.  Maalesef bizim haberimiz, bilgimiz yoktu. Oradaki  üç beş arkadaşımız karar vermiş. Biz köyde yaşıyoruz. İl Genel Meclisi adayları için  köyler oy kullanıyor. İlçe Başkanlığının, köylere sorması gerekirdi.  Ben partili bir insanım,  İlçe Başkanı  bir gün bile arayıp fikrimizi sormadı. İlçe Başkanı, bir gün bile bizi toplantıya çağırmadı, köylere gelmedi. Sorunlarımızı Hüseyin Bey ve Meftun Bey’le çözüyoruz.  Bize iş yapan adam lazım. 

Hacılı Köyü Muhtarı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni Murat Genç: “Bu adaylar kesinleşirse, oy vermeyiz!”

Murat Genç (Hacılı Köyü Muhtarı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni):

İl Genel Meclis adaylar belirlenirken muhtarlara sorulması gerekirdi. Bize herhangi bir şey sorulmadı. Pülümür İlçe Teşkilatı dibe vurmuş durumda. Ahbap çavuş ilişkileriyle işler yürütülüyor. Adamlar gidip bir Pazar günü kendi arlarında oy kullanmışlar. Bu bir anlamda darbedir, hiç kimseye sormadan yapmışlar. Sağlıklı bir ilçe yönetimi olmadığından, bu karar  irademizi yansıtmıyor. Hüseyin Arslan,  profili düzgün  bir insan. Birlik Encümeniyim, İlçe Başkanı  köylere gitmez. Ancak bir milletvekili geldiğinde gelmiştir, aktif bir isim değil. Bu adayların onaylanması durumunda İl Genel Meclisi için oy kullanmayacağız.

CHP Pülümür İlçe Başkanlığının, yaşanan tartışmalara açıklık getirmesi bekleniyor.

(Pülümür Haber, 22 Ocak 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir