(Pülümür Haber

Pülümür, okur yazarıyla fark yaratan, nüfusuna göre en çok özgün haber üretilen ilçelerin başında geliyor.  Peki ilçede en çok kimler  kitap okuyor?  Birçok kişinin ‘kayıt dışı’ okuduğu gerçeği bir yana bırakıldığında, iki isim dikkat çekiyor: Pülümür Gazi Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni  Yunus Adem ve Pülümür Doğanpınar köyünden Eren Büklü.   Pülümür  Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, dereceye giren iki kitap kurdunu  Teşekkür  Belgesi’yle ödüllendirdi.

(Soldan sağa ikinci sırada) Eren Büklü ile Yunus Adem (sağda), Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay tarafından ödüllendirildi.

Pülümür  İlçe Halk Kütüphanesinin iki müdavimi, Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal tarafından ödüllendirildi.  Pülümür Gazi Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni  Yunus Adem ve Pülümür Doğanpınar köyünden Eren Büklü, resmî kayıtlara göre, ilçenin en çok kitap okuyan iki ismi.

Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal, Pülümür Gazi Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Yunus Adem’i Teşekkür Belgesi’yle ödüllendirdi.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal,  Pülümür  İlçe Halk Kütüphanesinden en çok yararlanan  Pülümür Gazi Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni  Yunus Adem ve Pülümür Doğanpınar köyünden Eren Büklü’yü Teşekkür Belgesi’yle ödüllendirdi.

Kaynak: https://journo.com.tr/haber-colleri

PÜLÜMÜR, 2021’DE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMUŞTU

Gazeteci Emre Kızılkaya ile veri bilimci Emrah Yılmaz, 7-20 Şubat 2021 döneminde,  6 bin 500’den fazla haber sitesinde 973 ilçenin adlarının geçtiği toplam 1 milyon  116 bin 916 adet içeriği taramış, ilginç bulgular elde etmişti.  Araştırmada,  nüfusuna göre kişi başına  özgün  haber üretilen ilçelerin başında Tunceli Pülümür, Çanakkale Bozcaada ve Kütahya Dumlupınar geliyor.  En az haber  Uşak Karahallı ve Afyon Hocalar’da üretiliyor. 

Pülümür’ün  Türkiye şampiyonluğu,  Gazeteci   Ertuğrul Özkök’ü de yakından ilgilendirmişti.

https://pulumur.org/2021/03/18/pulumur-turkiye-birincisi-oldu/

(Pülümür Haber, 19 Ocak 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir