(Pülümür Haber)

Uygarlıklar kenti Tunceli’de gün ışığın çıkarılmayı  bekleyen çok sayıda tarihsel eser bulunuyor. Tarihe ışık tutan birçok eserin sergilendiği Tunceli Müzesi, her geçen gün daha çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Müzenin bugünkü konukları Pülümürlü öğrencilerdi. Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, kentin tarihsel ve kültürel birikimine   katkı sunan Tunceli Müzesini ziyaret etti. Öğrenciler, okul etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarete büyük ilgi gösterdi.

Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Tunceli Müzesinde.

Tunceli, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kentlerimizden. Uygarlıklar kenti Tunceli’de gün ışığın çıkarılmayı  bekleyen, definecilerin gazabına uğramış  çok sayıda tarihsel eser bulunuyor. Tunceli Müzesi, gün ışığına çıkarılan eserlerin sergilendiği önemli kültür  merkezlerimiz arasında yer alıyor.

Tunceli Müzesi, kentin kültürel ve tarihsel birikimini günümüze taşıyan önemli merkezlerden biri olarak görülüyor.

Tarihe ışık tutan birçok eserin sergilendiği Tunceli Müzesi, her geçen gün daha çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Müzenin bugünkü konukları Pülümürlü  ortaokul öğrencileriydi. Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, kentin tarihsel ve kültürel birikimine   katkı sunan Tunceli Müzesini ziyaret etti.

Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Tunceli Müzesinde (Dersimiz tarih).

Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu öğrencileri, okul etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen  müze ziyaretine büyük ilgi gösterdi.

Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu öğrencilerinin müze sevinci.

Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Tunceli Müzesinde (Güle oynaya Tarih dersi).

(Pülümür Haber, 18 Ocak 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir