(Pülümür Haber)

Yazar, Şair, Çevirmen Cemal Süreya, 34. ölüm yıl döneminde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Cemal Süreya için memleketi Pülümür’de anma etkinliği gerçekleştirildi. Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve Pülümürlü vatandaşlar, Cemal Süreya Heykeli’ne karanfil bıraktı. 

Pülümür Belediye Başkanı  Müslüm Tosun ve beraberindekiler, Pülümür Cemal Süreya Heykeli’ne karanfil bıraktı.

Yazar, Şair, Çevirmen Cemal Süreya (1931-9 Ocak 1990), Darphane Müdürü’ydü. Para basılan merkezi yönetti, ama geride eserlerinden başka bir servet bırakmadı.  Onu yaklaşık 34  yıl önce, soğuk bir kış günü yitirdik.

O yıllarda, haftalık 2000’e Doğru dergisinde İzdüşümleri kaleme alıyordu.

Pülümür Belediye Başkanı  Müslüm Tosun ve beraberindekiler, Pülümür Cemal Süreya Heykeli’ne karanfil bıraktı.

Cemal Süreya, özenli çevirilere imza atan çevirmenlerimizden.  Fransızca aslından Türkçeye kazandırdığı,  Goriot Baba  (Balzac),  Vadideki Zambak (Balzac), Meyhane (Zola)  eserler akla ilk gelenlerden.

Pülümürlüler, hemşehrileri Cemal Süreya’yı 34. ölüm yıl dönümünde unutmadı.   Cemal Süreya için memleketi Pülümür’de anma etkinliği gerçekleştirildi. Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve Pülümürlü vatandaşlar, Cemal Süreya’yı heykeli başında andı. 

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun’la birlikte Cemal Süreya Heykeli’ne karanfil bırakanlar arasında Belediye Meclis Üyesi Mahmut Erdal da yer aldı.

Pülümür Belediye Başkanı  ve beraberindekiler,  Cemal Süreya Heykeli’ne karanfil bıraktı. 

Pülümür Belediye Başkanı  Müslüm Tosun, Cemal Süreya’nın ölüm yıl dönümüyle ilgili bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı, mesajında,  34. ölüm yıl dönümünde, Cemal Süreya’yı saygı sevgi ve özlemle anıyoruz, ifadelerine yer verdi.

Pülümür Cemal Süreya Heykeli

Pülümür Cemal Süreya Heykeli

Pülümür Cemal Süreya Heykeli

(Pülümür Haber, 10 Ocak 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir