(Pülümür Haber)

“Eşekli Dostoyevski” Ersin Bilge,  Türk dostu Alman Hellmut Lutz’a yazılmış bir mektubu paylaştı. Hellmut Lutz ve eşi Nevin Kiper Lutz, Burdur Akçaköy’de  13 bin fidandan oluşan ormanlık alan için kaynak sağlamıştı.  Hellmut Lutz, Yazar Fakir Baykurt’un doğduğu  Burdur Akçaköy’de “Hellmut Lutz ve Nevin Kiper  Lutz Hatıra Ormanı”nı göremeden yaşamını yitirmişti.  Hellmut Lutz, Türkiye’de öğrenim gören  üniversite öğrencilerine burs  sağlayan isimlerden. Ardahanlı üniversite öğrencisi Zehra  Türker, kendisine burs sağlayan Hellmut Lutz’un  7 Kasım’da yaşama veda etmesinden  sonra, kaleme sarılmış, duygularını ifade etmişti.

Zehra Türker

Karabük Üniversitesi öğrencisi  Zehra Türker’in, Yazar ve Çevirmen Hellmut Lutz’un ölümü üzerine kaleme aldığı duygu yüklü mektupta şu ifadelere yer veriliyor:   

“HELLMUT AMCA BEN SENİN VERDİĞİN HIZIR LOKMASI İLE ÜNİVERSİTEDE OKUYORUM. SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIM!

Ben Zehra Türker, Ardahan-Gürcistan sınırlarında yaşayan, babasını kaybetmiş bir üniversite öğrencisiyim. Yüreği, kalbi temiz Hellmut Amca ve Nevin Abla’nın verdikleri Hızır Lokması ile KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde okuyorum.

Yazar ve Çevirmen Hellmut Lutz, eşi Nevin Kiper Lutz’la.

Almanyalı Hellmut Lutz Amca tarafından bana burs verileceğini söyleselerdi, inanamazdım. Ama bu gerçek oldu. Hellmut Amca ve Nevin Abla üniversite eğitimim için bana hızır lokmalarını verdiler, halen vermeye devam ediyorlar. Bu güzel insanlık duygusunu bana Hellmut Amca yaşattı. Ruhu şad, devri daim olsun!

Babamın ölümünden sonra Hellmut Amcayı da kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Yazar Ersin Bilge

Hellmut Amca ve Nevin Ablayı Ersin Bilge Amcanın vesilesiyle tanıdım. Hellmut Amca ve Nevin Abla ile hiç görüşmemiş olsak da gönül bağımız daima varolacak.

Ersin Amca benim için bir baba yarısı olmuştu. Çok yardımcı oluyordu bana ve aileme, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.

Hellmut Amca inanıyorum ki sen bu evrende tohum olup toprağa serpildin! Senin tohumlarından sevgi, kardeşlik, dostluk yeşerecek.

Hellmut Amca yattığın yerde huzurla uyu!

Seni asla unutmayacağız!

Yıldızlar yoldaşın olsun!

Nevin Ablacığım sana sabır ve başsağlığı dilerim!

28 Kasım 2023, Karabük, Zehra Türker

Karabük Üniversitesi, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Öğrencisi”

Türk dostu Hellmut Lutz, 7 Kasım 2023’te yaşamını yitirmişti.

(Pülümür Haber, 12 Aralık 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir