(Pülümür Haber)

Yaklaşan 2024 Yerel Seçimleri, siyasi atmosferi ısıtıyor.  Yerel yönetimlerde görev almak isteyen aday adayları, çalışmalara başladı. Eski Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı, Tunceli İl Genel  Meclisi Üyesi Hüseyin Arslan, 2024’te yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.  Hüseyin Arslan, yaptığı açıklamada, görev yaptığı süre içerisinde haksız ve hukuksuz bütün girişimlere karşı dik durduğunu, bu nedenle çeşitli saldırılara uğradığını vurguladı.

Eski Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı, Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Pülümürlü Hüseyin Arslan, 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.

2024 Yerel Seçimleri için takvim işliyor. Aday adayları şimdiden çalışmalara başladı. Pülümürlü Hüseyin Arslan, adaylığını ilk açıklayan siyasetçilerden. İki dönem üyelik görevinde bulunan Hüseyin Arslan, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanlığı yapmıştı.

Hüseyin Arslan, 2024 Yerel Seçimlerinde Tunceli İl Genel Meclisine aday olduğunu açıkladı. Arslan, adaylığı ile ilgili açıklama yaptı.

Hüseyin Arslan, kamuoyuna yaptığı adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hüseyin Arslan, direnişteki FEDAŞ (Fırat EDAŞ) işçileriyle bir arada.

HAKSIZ VE HUKUKSUZ GİRİŞİMLERE KARŞI DİK DURDUM

Bilindiği gibi İl Genel Meclisi üyesi olarak iki dönemdir Pülümür ilçemizi layıkıyla ve onurla temsil etmek için görev yaptım. Bu süre içerisinde bir kez de İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulundum. Bütün bu görevlerim nedeniyle gururlu ve mutluyum.

Dersim coğrafyasında kamu görevi yapmak hayli meşakkatli bir iştir. Bu coğrafyaya, insanına ve doğasına yürekten bağlı değilseniz zaten yapamazsınız. Çünkü bütün meşakkatli işler içten gelen bu bağlılıkla aşılabilir. Ben de bu coğrafyanın hem bir bireyi hem de âşığı olarak çoğu kez şartları da zorlayarak Pülümürlüler ve bu memleket için elimden geleni yaptım.

Görev yaptığım süre içerisinde haksız ve hukuksuz bütün girişimlere karşı dik durdum ve hem mecliste ret oyu vererek hem de basın açıklamalarıyla ilgili konuları kamuoyuna taşıdım. Bu konulardan bazılarını bu vesileyle paylaşmak isterim.

Hüseyin Arslan, bin 900 rakımlı Pülümür Geçidi’nde.

BARAJ PROJESİNE RET OYU VERDİM

Dersim Pülümür’de yapılması düşünülen baraja projesine ret oyu verdim ve bu uygulamanın ilçemize ve bölgemize getireceği zararlar hakkında açıklamalarda bulundum.

Hüseyin Arslan, doğa harikası Salördek köyünde.

13 MİLYON TL İÇİN MÜCADELE YÜRÜTTTÜM

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Dersim inanç merkezleri için söz verilen 13 milyon (TL) paradan beş milyon lirasının merkez dâhil sekiz ilçeye verilmesi gerekirken, sadece üç ilçeye verilmesi kararına karşı çıktım, ret oyu kullandım.

Hüseyin Arslan, bir toplantıda konuşurken.

FORMALİTE SINAVDAN DOLAYI RET OYU KULLANDIM

Bölgemizde kamu kurumlarına alınan işçilerin, formalite sınav yapılarak gariban vatandaşın hakkı yenildiği için ret oyu verdim

ÖZEL İDARE MİSAFİRHANESİNİN VE ARSASININ SATILMASINA KARŞI ÇIKTIM

Kamu yararı taşıdığı için İl Özel İdaresine ait misafirhanenin satılmasına karşı çıktım ve ret oyu verdim. Bu taşınmazın ne kadar kıymetli ve önemli olduğu yapılan ihalelerde yıllık yedi milyon lira bedelle on yıllığına kiraya verilmesinden de anlaşılmaktadır.

Pertek ilçemizde bulunan İl Özel İdare’sine ait önemli bir arsanın da aynı şekilde satılmasına karşı ret oyu verdim.

Hüseyin Arslan, Sanatçı Erdoğan Emir’le.

PÜLÜMÜR VADİSİ’NDEKİ KUM OCAĞINA RET OYU VERDİM

Dersim’de, Pülümür Vadisi’nde bulunan kum ocağının suyu kirletecek olması ve vadi boyunca işletmelere zarar vermesi nedeniyle karşı çıktım ve ret oyu verdim.

TURİZM KENTİ OLMAK İÇİN MÜCADELE VERDİM

İlçemizin ve çoğu kez ilimizin köylerinde ve köylülerinde görünür olan ve olmayan pek çok hizmetim oldu. Pek çok hemşehrimizin dertlerine dokundum, çare olmaya çalıştım. İlimizi bir turizm şehri yapmak, merak ederek gelen misafirlerimizi karşılamak, inanç mekânlarımızı korumak ve tanıtmak gibi daha pek çok alanda hizmet verdim. Pandemi döneminde acil ihtiyaç duyan ailelerimize ulaşmak ve dertlerine derman olmak için geceli gündüzlü çalıştım. Bütün bu hizmetleri burada listelemek bile olanaksız.

Hüseyin Arslan, Antalya’da İl Genel Meclis üyelerinin katıldığı eğitim seminerinde.

KİŞİ VE KURUMLARA KESİLEN  CEZALARA ONAY VERMEDİM

Burada yer verdiğim hususlar ise sadece birkaç mücadele deneyiminden ibarettir. Şunu da net bir biçimde söylemek isterim ki benim, Tunceli vilayeti genelinde bireylere ve kuruluşlara kesilen cezaların hiçbirinde imzam yoktur.

Hüseyin Arslan, Pülümür Bal Festivali’nde, Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ve Pülümürlülerle birlikte.

SALDIRILARA UĞRADIM

İl Genel Meclisi üyesi olmanın yasal görevlerinin ötesinde hem bir kamu görevlisi hem de bu coğrafyanın bir bireyi olarak her zaman doğamıza, kültürümüze ve inancımıza karşı yapılan girişimlere karşı durdum. Bunları hem basın açıklamalarıyla hem de ilgili toplantılarda dile getirdim ve bir Dersimli olarak üzerime düşeni yapmaya gayret ettim. Bundan dolayı çok kez saldırıya uğradım, pasifize edilmeye çalışıldım. Ayrıca halkımız nezdinde yok sayılmaya ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldım. Ama dik durdum, kararlarımdan geri adım atmadım ve sonunda bu mücadeleleri de kazandım. Dersimlilerin bildiği gibi bana bu kötülükleri yapan ve İl Özel İdaresini kendi tekelinde gören kişi görevinden alındı.

Hüseyin Arslan

YENİDEN GÖREV ZAMANI

Şimdi yeniden görev zamanı geliyor. Aynı duygu ve istekle ve aynı bağlılıkla halkımıza ve doğamıza hizmet için İl Genel Meclisi’nde Pülümür’ü temsil etmek istiyorum. Takdir elbette halkımızındır.

Saygılarımla

Hüseyin Arslan

İl Genel Meclisi Üyesi

 (Pülümür Haber, 2 Aralık 2023)

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir