(Pülümür Haber)

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Pülümür Kaymakamı, mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün  hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne ulaşabilmenin yolunun  tarihimizi, dilimizi, millî ve manevi değerlerimizi bilip ve yaşamaktan, teknoloji çağını ve gelişmelerini yakalayabilmekten ve bilgi toplumu olmaktan geçtiğini vurguladı.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Pülümür Gazi Anadolu Lisesi, Pülümür Şehit Öğretmen Ayhan Kural ve Pülümür Dede Korkut İlkokulu öğretmenleriyle bir arada.

24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Pülümür Kaymakamı, mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün  hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne ulaşabilmenin yolunun  tarihimizi, dilimizi, millî ve manevi değerlerimizi bilip ve yaşamaktan, teknoloji çağını ve gelişmelerini yakalayabilmekten ve bilgi toplumu olmaktan geçtiğini vurguladı.

Cumhuriyet Devrimi’nin Önderi, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk.

Pülümür Kaymakamı  Mehmet Çağatay Çakal,  24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1928 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Geleceğe dair yeşerecek her umudun ışığı, milletimizin maddi ve manevi gelişmişlik düzeyini, varlık ve bekasını yükseltecek beşeri gücünün mimarı öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerinde, biliyoruz ki; ancak doğru yönlendirilmiş, iyi eğitilmiş insanlarla yaşadığımız evreni değiştirmek ve güzelleştirmek mümkündür ve yine biliyoruz ki Türk Milleti, öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam etmektedir.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, yaygın eğitim öğrencisiyle bir arada.

Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne ulaşabilmenin yolu tarihimizi, dilimizi, millî ve manevi değerlerimizi bilip ve yaşamaktan, teknoloji çağını ve gelişmelerini yakalayabilmekten ve bilgi toplumu olmaktan geçmektedir. Bizler, ilim Çin’de de olsa gidip alınması gerektiğine inanan, bir harf öğretene vefasını kulu-kölesi olacak kadar mana yükleyen bir ilim, irfan ve hikmet medeniyetinin mensuplarıyız.

Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenlerimiz.

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri sebebiyle Bölücü Terör Örgütü tarafından şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Yıllarını bu mesleğe adamış, ülkemizin her yerinde fedakarca görev yapan öğretmenlerimize ve kıymetli ailelerine sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Emekli öğretmenlerimize huzurlu bir emeklilik hayatı, ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

(Pülümür Haber, 24 Kasım 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir