(Pülümür Haber)

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Travel Expo Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Tunceli’yi tanıttı.  Tunceli Valisi’nin kentle ilgili konuşması,  ilgiyle dinledi.  Vali Tekbıyıkoğlu, konuşmasında,  izleyicilerde  hayranlık uyandıran ifadelere yer verdi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu: “Tunceli insanı hayvanlara taş atmaz, değnekle vurmaz!”

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu,  Ankara’da katıldığı uluslararası bir fuarda Tunceli’yi tanıttı.

Tunceli Valisi, Travel Expo Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, Anadolu’nun Horasan’ı olarak tanıttığı Tunceli’nin  eşsiz kültür, inanç ve doğa zenginliklerine dikkat çekti.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Travel Expo Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

““Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli’miz Türkiye’nin en güzel ili olabilir, sadece yeteri kadar tanımıyoruz. Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere Emniyetimiz ve Jandarmamız sayesinde Türkiye’nin en huzurlu, en güvenli şehri; tertemiz. Doğası, kültürü, tarihiyle eşsiz bir zenginliğe sahip. Büyük bir turizm cenneti.

Tunceli insanı çok medeni. Burada misafir ağırlama, uğurlama o kadar keyifli ki ziyaret eden bir daha gelmek istiyor.

Tunceli’mizde hayvanlar çok uysal çünkü taş, değnek yüzü görmemiş, insanı bir tehlike olarak görmüyorlar. Dağ keçilerini karayolu kenarında başlarını okşayacak mesafede görebiliyorsunuz. İlimizde dağ keçisi avlamak yasak.

Sabahın ilk ışıklarıyla güneşe üç adım yürüyüp dua ve dileklerde bulunulan bir yer. Biz de 29 Ekim’de çıralarımızı yakarak bir dilekte bulunduk: ‘Dünya var oldukça Cumhuriyet var olsun.’ dedik. “

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu: “Tunceli insanı çok medeni. Burada misafir ağırlama, uğurlama o kadar keyifli ki ziyaret eden bir daha gelmek istiyor.”

(Pülümür Haber, 18 Kasım 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir