(Pülümür Haber

Mazlum milletlere örnek oluşturan Millî Kurtuluş Savaşı’yla  kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 100 yaşında! Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu,  Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Tunceli Valisi, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetin, 100 yılı geride bıraktığını hatırlatarak, vatanın bağımsızlığı ve bilimin ışığında lider ülke olmak için çalışacaklarını dile getirdi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu

Türkiye Cumhuriyeti, 100 yaşında! Mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelelerine   örnek olan Millî Kurtuluş Savaşı’yla  kurulan  Cumhuriyet,  100. yaşını kutluyor. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu,  Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Tunceli Valisi, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetin, 100 yılı geride bıraktığını hatırlatarak, vatanın bağımsızlığı ve bilimin ışığında lider ülke olmak için çalışacaklarını dile getirdi.

Tunceli Valisi  Bülent Tekbıyıkoğlu,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu  ifadelere yer verdi:

“Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü karşılamanın eşsiz coşkusu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet, millî kimlik şuurunun ve birlikte var olma azminin etrafında birleşen Yüce Türk milletinin, asaletle perçinlediği ve temellendirdiği yönetim sistemi olarak 100 yılı geride bırakmıştır.
‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ kutlu cümlesiyle başlayan demokrasi yolculuğu, yıllar içerisinde zaman zaman sekteye uğratılmak istenilse de, halkın kararlılığı ve cumhuriyet değerlerine olan inancı sayesinde özgürlük meşalesi söndürülememiş, milletimiz kardeşlik bağlarına nifak tohumları atılmasına asla müsaade etmemiştir. 
Bugüne kadar ülkemize, vatanımıza saldıran düşmanların hain emellerine birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla karşı koyan Aziz Milletimiz, millî ve manevi değerlerine yönelecek her türlü saldırıyı bundan sonra da aynı güç ve kararlılıkla ortadan kaldıracaktır.
Bu ülkenin fertleri olarak bizlere düşen en önemli görev, atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanın bağımsızlığını daima muhafaza etmek ve Türkiye’yi ikinci yüzyılında teknoloji ve bilimin ışığında dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için çalışmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

(Pülümür Haber, 29 Ekim 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir