(Pülümür Haber)

Cumhuriyet Devrimi, 100 yaşında!  Cumhuriyet’in  100 yıl dönümü,  yurtta ve dış temsilciliklerde  coşkuyla kutlanıyor. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  bir kutlama mesajı yayımladı. Pülümür Kaymakamı,    Kurtuluş Savaşı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde,  genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle topyekûn verildiğini, Cumhuriyet’in, bir milletin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu dile getirdi.  

Cumhuriyet Devrimi, 100 yaşında!  Cumhuriyet’in  100 yıl dönümü,  yurtta ve dış temsilciliklerde  coşkuyla kutlanıyor. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  bir kutlama mesajı yayımladı.

Pülümür Kaymakamı,    Kurtuluş Savaşı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde,  genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle topyekûn verildiğini, Cumhuriyet’in, bir milletin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu dile getirdi.  

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal

Pülümür Kaymakamı  Mehmet Çağatay Çakal,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kahraman Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle topyekûn olarak verdiği Kurtuluş Savaşını kazanmış ve akabinde 29 Ekim 1923’te, Cumhuriyeti ilan ederek yeni kurulan devletin yönetim şeklini resmen ilan etmiştir. Yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü Yıldönümünü kutlamanın haklı gurur, coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin her türlü yokluk ve imkânsızlık içinde kurduğu Cumhuriyet, milletimize yönetime katılma hakkı tanımış ve bireylerde vatandaşlık bilincinin de oluşmasına vesile olmuştur.

Bölgemizde ve dünyada bugün yaşadığımız gelişmeler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ve öngörüsünde 29 Ekim 1923’te verilen kritik kararın önemini birçok kez teyit etmiştir.

100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyet ile beraber, ülkemiz bölgesel bir güç ve küresel bir aktör olarak yerini almıştır. Türk Milleti cumhuriyetin fazileti ve ışığında; tarihin her döneminde konumladığı şanlı günlerine doğru hızla ilerlemekte ve geleceğe ümitle bakmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yaparak vatanlaşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın ve Pülümürlü hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

(Pülümür Haber, 28 Ekim 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir