(Pülümür Haber)

Ön iki ayağı kim bilir ne zaman kırılmış, engelli bir anneydi…  Yakın zamanda çok sayıda yavru dünyaya getirmişti.  Kimine göre on bir yavrusundan dokuzu yaşama tutunabilmişti. Bir zamanlar belki bir sahibi vardı.  Sahibinin malını mülkünü korumuş, sabahlara kadar nöbet tutmuştu. Ayakları sakatlandığında Kırmızıköprü’de terk edilmişti. Artık ne  sahibi vardı ne de  önünde nöbet tutacağı ev. 

Bugün öğle saatlerinde Mersedes marka bir otomobilin ağır yaraladığı dişi köpek, dokuz yavrusuyla birlikte Tunceli Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü.

Sürgüne gönderilen bir engelliydi.

Bir kahvehanesi ve bakkalı olan Kırmızıköprü’de bulabildiği besinlerle besleniyor, yavrularını emziriyordu. Zayıf ve çelimsizdi, kaburga kemikleri rahatlıkla sayılabiliyordu.

Pülümür-Tunceli kara yolu, Kırmızıköprü’nün tam ortasından geçiyordu. Bazı araç sürücüleri duyarlı olsa da birçoğu canlılara karşı kayıtsızdı. Bugüne kadar ezilen köpeklerin çetelesini kimse tutmamış, suçlulara hesap soran olmamıştı!

Kaza, Köprü Restoranın (Ezel Kafe) karşısında meydana geldi.

Öğle saatlerinde Tunceli yönüne giden beyaz Mersedes otomobil, Kırmızıköprü Köprü Restoranın (Ezel Kafe) tam karşısında dokuz yavrulu anneye çarpmış, yola  devam etmişti! Ne kadar uzaklaştığını bilen yoktu, ama bir süre sonra olay yerine dönmüştü. Çünkü  plakasını düşürmüştü!  Plaka için gelen sürücüye, jandarma ekipleri  işlem başlatmıştı.

Kaza yapan beyaz Mersedes otomobil ve sürücüsü, jandarma ekipleri tarafından karakola götürüldü.

Kan revan içindeki anne, sürüne sürüne eski binada barınan yavrularına yakın bir yere gitmiş, dermansız kalmıştı. Jandarma, yaralı anne ve dokuz yavrusunu Tunceli Belediyesinin aracıyla barınağa yolcu etmişti. Kanlar içindeki annenin memelerini emen yavrular, anneden süzülen kanı yalarken, insanlığın vicdanı sızlamış, yüzü kızarmıştı!

Yavrular, yaralı anneyi emiyor, kanını yalıyor.

Tunceli Belediyesine ait araçla barınağa götürülen annenin durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

İnsan vicdanını yaralayan görüntüler.

(Pülümür Haber, 12 Ekim 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir