(Pülümür Haber)

Pülümür ve Salördek Çaylarının kesiştiği alanda yer alan  Kırmızıköprü,  çeşitli tarihlerde gerçekleşen sel baskınlarından zarar gören yerleşim birimlerimizden.  1980 yılında yaşanan sel felaketi, Kırmızıköprü’yü köprüsüz bırakmış, Kamber Canerik’in sahibi olduğu binaya   büyük zarar vermişti.   Sel felaketinin bir benzeri de 1978’de yaşanmıştı. Eriyen kar sularının beslediği Salördek Çayı taşmış,  ahır ve evler su altında kalmıştı.  

Devlet Su İşlerinin (DSİ) 2014 yılında yaptırdığı duvar, sel yüzü görmeden yıkılmaya başladı!

DSİ,  2014 yılında,  Salördek Çayı’nın yerleşime yakın her iki yakasına taş duvar ördürerek, olası felaketlere karşı önlem almıştı.  O duvarın ömrü, kısa sürdü. Duvar, kelebek ömürlüydü, çeşitli noktalardan yıkılmaya başladı.

DSİ’nin 2014 yılında Pülümür Kırmızıköprü Salördek Çayı kıyısında ördürdüğü taş duvarın kısa sürede yıkılması, ülkede yaşanan çürümenin kanıtlarından biri olmaya aday görünüyor (Yapan, yaptıran, denetleyen ve teslim alanlara sorulmayacak mı?)

Sel yüzü bile görmeyen duvarın kısa ömrü, ülkeyi yıkıma sürükleyen kaynak savurganlığı  ve iş bilmezliğin acı bir örneği olarak beleklere kazındı.  Bir duvar nasıl olur da  7 yılda yıkılır, sorusuna kafa yoran olmadı. Müteahhit parasını almış, denetimden sorumlu görevliler buharlaşmıştı.

Kaynak savurganlığı ve çürümeye göz mü yumulacak?

Salördek Çayı’nın kıyısında yıkılmaya yüz tutan duvar, ülkenin  namuslu  yöneticilerini göreve davet ediyor.

(Pülümür Haber, 27 Eylül 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir