(Pülümür Haber)

Emperyalist kuşatmayı, cesaret ve azmin gücüyle yaranların destanı  bin yıl geçse de unutulmaz! Çıplak ayaklı, partal giysililerin yarattığı destan…  Tüm zenginliklerimizi   borçlu olduğumuz kahramanlar… Türkiye, kahramanlarını, destanın  101. yılında yine unutmadı. Ebedî Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Mehmetçiğe ölmeyi emrettiği Büyük Taarruz, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Büyük Zafer, Pülümür’de düzenlenen etkinliklerle  kutlandı. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Pülümür, Büyük Zafer’i kutladı. İlçede ilk tören,  Hükûmet Konağı’nda gerçekleştirildi.  Askerî ve mülki erkân, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için Pülümür Hükûmet Konağı önünde bir araya geldi.

Törende Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay yaptı.

Törene Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pülümür Cumhuriyet Başsavcısı Levent Doğuş, Pülümür İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can, Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Arslan ve kurum yöneticileri katıldı.

(Pülümür Haber, 20 Ağustos 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir