(Pülümür Haber)

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF-Frei Aleviten Österreich), Adıyamanlı depremzedeler için konteyner kent inşa etti. İzmir Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği Rızaşehri Konteyner Kenti, 282 konteynerden oluşuyor. Konteyner kentte   çocuk ve  sağlık birimleri, kütüphane, sosyal tesis, çamaşırhane ve yönetim bölümleri  bulunuyor.  Rızaşehri Konteyner Kenti,  18 Ağustos’ta hizmete sunuluyor.

Adıyaman’da oluşturulan konteyner kent, 282 konteynerden oluşuyor.


Adıyamanlı depremzedeler için oluşturulan Rızaşehri Konteyner Kenti,  18 Ağustos’ta düzenlenecek törenle hizmete sunuluyor.

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Adıyamanlı depremzedeler için konteyner kent inşa etti. Rızaşehri Konteyner Kenti, 282 konteynerden oluşuyor. Konteyner kentte  çocuk ve  sağlık birimleri, kütüphane, sosyal tesis, çamaşırhane ve yönetim bölümleri  bulunuyor.

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle hazırlanan konteyner kentte,   çocuk ve  sağlık birimleri, kütüphane, sosyal tesis, çamaşırhane ve yönetim bölümleri  yer alıyor.

Konteyner Kentin, depremzedelerin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulduğu belirtiliyor.
Kentin açılışının,  18 Ağustos Cuma günü  saat 14.00’te  Adıyaman  Yeni Petrol Caddesi’nde yapılacağı açıklandı. 

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonundan yapılan açıklamada, Rızaşehri Yaşam Alanı Konteyner Kenti’nin açılışına tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.


(Pülümür Haber, 13 Ağustos 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir