KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN HATIRLATTIĞI ACI GERÇEK/PÜLÜMÜR KIZILAY ŞUBESİ  HÂLÂ KAPALI

(Pülümür Haber)

Kahramanmaraş merkezli depremler, akla, Kızılay Pülümür Şubesinin niçin kapalı olduğu sorusunu getirdi. Türk Kızılay’ın Tunceli’de  faaliyet yürüten en eski şubelerinden biri olan Pülümür Kızılay, Mayıs 2022’den bu yana kapalı.  Pülümür Kızılay   Şube Başkanı  Ahmet Yıldız,   Yönetim Kurulu Üyeleri Hülya Şahin ve Muharrem Yıldıran, Nisan 2022’de istifa etmişti. Şubenin yeniden açılması için bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığı öğrenildi. Pülümür Kızılayın deposundaki giysiler,  Pülümür Kaymakamlığının girişimiyle deprem bölgesine gönderilmişti.

Kara gün dostu Kızılay, zor bir sınavdan geçiyor

Kahramanmaraş merkezli depremler, kamu yardım kuruluşlarının önemini bir daha hatırlatmış oldu.  Siyah önlüklü beyaz yakalıklı ilkokul çocuklarının belleğine ‘kara gün dostu’ olarak kazınan Kızılayın, Pülümür Şubesi yaklaşık bir yıldır kapalı.

Pülümür Kızılay,  yaklaşık 40 yıl faaliyet yürüttükten sonra Mayıs 2022’de kapısına kilit vurmuştu.

Pülümür Kızılay, ilçede kan bağışına büyük destek sunmuştu

Pülümür Kızılay   Şube Başkanı  Ahmet Yıldız,   Yönetim Kurulu Üyeleri  Hülya Şahin ve Muharrem Yıldıran, Nisan 2022’de istifa etmişti. İstifadan sonra yeni yönetim kurulu atanmamıştı.  40 yıl kesintisiz faaliyet yürüten Pülümür Kızılay Şubesi,  Mayıs 2022’de fiilen kapanmıştı.

Soner Öztürk ve çok sayıda Pülümürlü, Kızılaya kan bağışında bulunmuştu

Kızılayın, Tunceli’de, il merkezi dışında herhangi bir şubesinin bulunmadığı belirtiliyor.

Pülümür Kızılay Şube Başkanı Ahmet Yıldız (solda), görevinden istifa etmiş, konuyla ilgili resmî bir açıklama yapılmamıştı

 (Pülümür Haber, 28 Şubat 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir