(Pülümür Haber)

Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Genel Başkanı Mehmet Bedri Gültekin, Ankara’daki evinde, sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Gültekin,  Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde incelemelerde bulunmuş,  dün  Ankara’ya dönmüştü. Mehmet Bedri Gültekin, 15 Şubat  Çarşamba günü,  saat 12.00’de SCP Genel Merkezi önünde düzenlenecek cenaze töreninin ardından, baba ocağı Tunceli Gömemiş köyünde  toprağa verilecek. 

Mehmet Bedri Gültekin, Tunceli’nin zor koşullarında eğitim görmüştü. Önce ODTÜ’ye, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girmeyi başarmıştı

Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Genel Başkanı Mehmet Bedri Gültekin, Ankara’daki evinde, bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.   Gültekin,  Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde incelemelerde bulunmuş,  değerlendirmelerde bulunmak üzere Ankara’ya dönmüştü.

Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP),  Mehmet Bedri Gültekin’le ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Türkiye sosyalist hareketinin önemli ismi, önderimiz, partimizin Genel Başkanı Mehmet Bedri Gültekin’i kaybettik.

Yüreği her zaman halkı için çarpan Genel Başkanımız Mehmet Bedri Gültekin, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük deprem felaketlerinin üçüncü gününden itibaren bölgeye giderek depremden etkilenen halkın acılarına ortak olmuş, bir haftadır bölgede incelemelerde bulunmuştu. Deprem bölgesindeki izlenimleri ve bölgedeki yaraların sarılması için yapılması gerekenleri partimiz yöneticileri ile değerlendirmek için dün Ankara’ya dönen Genel Başkanımız Mehmet Bedri Gültekin,  bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Genel Başkanımızı yarın saat 12’de Sosyalist Cumhuriyet Partisi Genel Merkezi önünde düzenlenecek törenin ardından, Perşembe günü memleketi Tunceli’nin Gömemiş köyünde sonsuzluğa uğurlayacağız. Onu çok sevdiği topraklara emanet edeceğiz.

Mehmet Bedri Gültekin’in anısı mücadelemize ışık tutacak, Türkiye sosyalist hareketinin başı sağ olsun.”

Mehmet Bedri Gültekin, ayrılıkçılığa karşı tavır almış, yaşamını, ülkesinin birlik ve beraberliğine adamıştı

MEHMET BEDRİ GÜLTEKİN KİMDİR?

1953 yılında  Tunceli  merkez Gömemiş köyünde doğdu. Yusuf ve Fatma Gültekin çiftinin 10 çocuğundan dördüncüsüdür. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Tunceli’de okudu. 1969-70 öğretim yılında Tunceli Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Orta Doğu Teknik Üniversitesine girdi. 12 Mart Muhtırası’ndan  sonra  Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi (TİİKP) saflarında yer aldı. 1978 yılında Türkiye İşçi Köylü Partisinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Darbe dönemlerinde ve Ergenekon tertibinde tutuklandı. 1985  yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Aydınlık gazetesi ve  2000’e Doğru’nun yayımlanmasında aktif rol aldı. İşçi Partisinde Genel Sekreter olarak görev yaptı.  

ERMENİ SOYKIRIMI YALANIYLA  MÜCADELE ETTİ

Sözde Ermeni soykırımına karşı mücadele yürüttü. Bu amaçla, İşçi Partisi Avrupa Temsilciliği ile birlikte Lozan, Berlin ve Paris’te gerçekleştirilen kitlesel miting ve toplantıların hazırlık çalışmalarına önderlik etti.

Mehmet Bedri Gültekin ve arkadaşları, 3-4-5 Aralık 2021 tarihinde Sosyalist Cumhuriyet Partisinin kuruluşunu ilan etti. Gültekin,  Genel Başkan seçildi.

Mehmet Bedri Gültekin,  Zülfiye Gültekin’le  evli olup, bir çocuk babasıdır.

Sarı basın kartı sahibi olan Mehmet Bedri Gültekin, İngilizce bilmektedir.

MEHMET BEDRİ GÜLTEKİN’İN ESERLERİ

Mehmet Bedri Gültekin’in,  çeşitli yayın organlarında yayımlanmış çok sayıda makale ve incelemesi bulunmaktadır. Gültekin’in, aralarında Türkçenin Dünü ve Yarını, Laikliğin Neresindeyiz, Gelenek ve Gelişme, Batı Asya Birliği, Asya’nın Yükselişi – Bölgesel Birlikler’in de yer aldığı, çok sayıda kitabı yayımlanmıştır.

(Pülümür Haber, 14 Şubat 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir