İSMAİL KIRIKKAYA/KOCATEPE

Bağlama Ustası ve Halk Ozanı Erdal Erzincan, Pülümür Kocatepe köyünde halkla buluştu. Erzincan ve öğrencileri, güne bağlama dersiyle başladı.   Kocatepe Askireg Otelde  ağırlanan ünlü ozan ve ekibi, köylülerle   söyleşi gerçekleştirdi.  Ekip, Kocatepe köylüsüne dinleti sunduktan sonra köye veda edecek. 

Ünlü Halk Ozanı Erdal Erzincan, Kocatepe Askireg Otelde,, köylülerden Cafer Karadağ, İsmail Kırıkkaya,  Mahmut Timur ve Mehmet Keskin’le bir araya geldi  

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi, Pülümür Kocatepe’de halkla bir araya geldi. Halk Ozanı Erdal Erzincan yönetimindeki Erdal Erzincan Bağlama Atölyesi’nde yaklaşık 20 öğrenci bağlama eğitimi alıyor. 

Öğrenciler bugünkü derse, cevizin başkenti Kocatepe’de  başladı. 

Kocatepe köyünde düzenlenen etkinliğe, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun da katıldı.

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi, Pülümür Kocatepe’de halkla buluştu

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi, köylülerden Cafer Karadağ, İsmail Kırıkkaya,  Mahmut Timur, Mehmet Keskin’le söyleşi gerçekleştirdi.  

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi,  yurdun çeşitli bölgelerini ziyaret ederek halkla buluşuyor. Atölye, halk kültüründen besleniyor,  halktan öğrendiklerini halkla paylaşıyor.  Bağlama öğrencileri, gezilerle,  Anadolu köylerini ve köylüsünü yakından tanıma olanağı  buluyor ve halk kültürüyle yakın temas kuruyor.

Pülümür Kocatepe köyü, 24 Aralık 2022

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi’nin  bugünkü durağı, Kocatepe köyüydü. Kocatepe Askireg Otelde bağlama dersi gören öğrenciler, köylülerle bir araya geldi, köyün bilgelerine kulak verdi.

Halk Ozanı Erdal Erzincan

Başı karlı dağların eteğindeki köyden yayılan ezgiler,  yozlaşmanın kol gezdiği bir ortamda,  ayakta kalma mücadelesi verenlerin umudunu besliyor.

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi, halk kültüründen besleniyor
Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi, Pülümür Kocatepe köyü, 24 Aralık 2022

(Pülümür Haber, 24 Aralık 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir