(Pülümür Haber)

Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca, terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan  EREN ABLUKA SONBAHAR KIŞ-4   Operasyonu, olumsuz hava koşullarına karşın devam ediyor. Operasyon kapsamında belirlenen bir sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Tunceli merkez kırsalında ortaya çıkarılan ‘mühimmat deposu’nda ele geçirilen silah ve malzemeler şaşırttı. Kriminal  incelemeye alınması beklenen silahların, etkili operasyonlardan dolayı  uzun süredir kullanılmadığı değerlendiriliyor.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığının, ele geçirdiği silah ve mühimmat

Tunceli İl Jandarma Komutanlığının,   terör örgütü PKK’ya karşı başlattığı  operasyon devam ediyor. Tunceli merkez kırsalında yürütülen operasyonda bir sığınak ortaya çıkarıldı. Silah ve mühimmat deposu olarak kullanıldığı düşünülen sığınakta,  7 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet av tüfeği, 7 adet el telsizi, 2 adet el bombası fünyesi, 238 adet bixi ve kalaşnikof mühimmatı, 4 adet aydınlatma fişeği, 14 adet telsiz anteni ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanı  Albay Ergün Cebeci, 2007 yılında  Bodrum İlçe  Jandarma Komutanlığı görevini yürütürken,  o tarihte ilçede tatil yapan Suudi Prens Faysal’ın  ‘kapalı zarfta rüşvet’ girişimine tepki göstermişti.   Prens Faysal’ın kapalı zarfta sunduğu  5 bin dolar,   Albay Cebeci tarafından geri çevrilmişti. Albay Cebeci’nin  bu tavrı, kamuoyunda  yankı uyandırmıştı

Tunceli Valiliği, konuyla ilgili bir açıklamaya yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“EREN ABLUKA SONBAHAR KIŞ-4 Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli merkez kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 1 adet sığınak içerisinde; 7 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet av tüfeği, 7 adet el telsizi, 2 adet el bombası fünyesi, 238 adet bixi ve kalaşnikof mühimmatı, 4 adet aydınlatma fişeği, 14 adet telsiz anteni ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir.”

OPERASYON, BİR AY ÖNCE BAŞLATILMIŞTI

Tunceli’de, terör örgütü PKK’ya karşı  bir ay önce   büyük   operasyon  başlatılmıştı.  Söz konusu operasyonda  Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularından  oluşan 5 yüz 48 personel,  44 operasyonel  tim görev yapıyor.  

(Pülümür Haber, 28 Kasım 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir