(Pülümür Haber)

Tunceli Valiliği, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde  anlamlı bir etkinliğe imza attı.  Valilik, Tunceli  Öğretmenevinin adını   “Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü” olarak değiştirdi. Necmettin Yılmaz,   16 Haziran 2017’de, Tunceli-Pülümür kara yolunda,  terör örgütü PKK  tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilmişti.  

Tunceli Öğretmenevinin adı değiştirildi. Tunceli Valiliği, Tunceli Öğretmenevine, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz‘ın adını verdi.  Tunceli Öğretmenevinin  adı, “Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü” olarak değiştirildi.

Tunceli Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Tunceli Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü

“Hain PKK/PYD terör örgütünü ve terörün her türlüsünü lanetliyor, şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz

PÜLÜMÜR VADİSİ’NDE ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Necmettin Yılmaz, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Köprübaşı İlkokulunda görev yapıyordu.  Henüz 23 yaşındaydı.  Terör örgütü PKK tarafından, 16 Haziran 2017’de,  Pülümür Vadi’sinde yolu kesildi. Aracı ateşe verildi.   Pülümür Çayı’nda sürüklenen cansız bedenine bir ay sonra ulaşılabildi.

Tunceli Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü

(Pülümür Haber, 24 Kasım 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir