(Pülümür Haber)

8 Kasım’da yayımladığımız, “Tunceli Nazımiye Rabat Şehitleri 88 Yaşında/Bayburtlu Jandarma Er Yusuf Küçük ve Kocaelili Jandarma Er İsmail Kıranta Altıntaş” başlıklı  haberimize şehit yakınlarından açıklama geldi. Şehit yakınlarından Alaattin Küçük ve Atilla Küçük, şehit mezarlarını yaptıran Nazımiye Kaymakamlığına ve mezarları koruyan Tuncelililere teşekkür etti.

Bayburtlu Şehit Jandarma Er Yusuf Küçük’ün mezarı, Nazımiye Büyükyurt (Hakis) yol ayrımına yakın Rabat’ta (Gökler yüksek toprak derin/Rüzgâr eser serin serin/Senin olsun çiçeklerim/Hızlı hızlı giden yolcu/Bu mezarda bir garip var/Bak taşına acı acı/Bu mezarda bir garip var)

Bayburtlu Şehit Jandarma Er Yusuf Küçük’ün yeğeni Alaattin Küçük ve Atilla Küçük,  şehit mezarlarını koruyan Tuncelililere teşekkür etti. Alaattin Küçük, amcası Şehit Jandarma Er Yusuf  Küçük’ü izin sırasında gördüğünde henüz 4 yaşında olduğunu dile getiriyor. Alaattin Küçük, Jandarma Er İsmail Kıranta Altıntaş’ın Kırklarelili olduğunu, onun da,  amcası gibi çığ altında kalarak şehit olduğunu düşünüyor.

TELEFON TELLERİNİN BAKIMI SIRASINDA ŞEHİT DÜŞMÜŞLER

Alaattin Küçük,   amcası Yusuf Küçük’ün 7 kardeşten biri olduğunu, izin sırasında kendisini gördüğünü belirtiyor. Alaattin Küçük, amcasını gördüğünde henüz 4 yaşındaymış. Amcasının, telefon tellerinin bakımı sırasında çığ altında kaldığını, cenazenin, kış koşullarından dolayı memlekete gönderilemediğini ifade ediyor. 

Alaattin Küçük, Şehit Jandarma Er İsmail Kıranta Altıntaş’ın Kırklarelili olduğunu ifade ediyor

Küçük, Jandarma Er İsmail Kıranta Altıntaş’ın Kırklarelili olduğunu, çığ altında kalarak şehit olduğunu belirtiyor.

Alaattin Küçük, Bayburtlu Şehit Jandarma Er Yusuf Küçük’ün bir kardeşinin hayatta olduğu bilgisini paylaşıyor.  

Bayburtlu Şehit Jandarma Er Yusuf Küçük ve Şehit Jandarma Er İsmail Kıranta Altıntaş’ın mezarları

ALAATTİN KÜÇÜK’TEN PÜLÜMÜR HABER’E AÇIKLAMA

Bayburtlu Şehit Jandarma Er Yusuf Küçük’ün yeğeni Alaattin Küçük, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Şehit  Yusuf Küçük, ,,,,,,,  telefon tellerinin bakımı  için görevli iken çığ altında (kalmış). (Çığ altında kalan) arkadaşı,  bizim bildiğimiz kadarı ile Kırklareliliydi. Çığ afetinde şehit oldular. Yusuf Küçük amcam,  7 kardeşti. Hâlen tek bir amcam sağ. Benim bu yazımdan anlaşılacağı gibi  amcamı  ailemiz hiç unutmadı. Ben 4 yaşındaydım.  Onu, izine gelmişti, hatırlıyorum. İzin dönüsü onu artık  bir daha göremedik, rahmetli oldu. Onu unutmayan bir çok yeğeni mevcut, benim gibi. 10 yıl evvel o mezarları ben de ziyaret ettim.

 … Cenazeler neden gönderilmedi? Çok büyük kar kış şartlarından.  Devletimizin gücünü şimdiki gibi sanmayalım. O şehitleri yıllarca koruyan Tunceli halkına, o mezarları 2006’da anıtlaştıran Nazımiye Kaymakamlığına ve askerî  yetkililere,  Yusuf Kücük’ün  ailesi adına ben Alaattin Küçük olarak minnet borçlu olduğumuzu bildirip,  çok teşekkür ediyorum. Bu haber için de  Pülümür Haber’e başarılar dilerim.”

ATİLLA KÜÇÜK’TEN NAZIMİYELİLERE VE YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

Şehit Jandarma Er Yusuf Küçük’ün yakını Atilla Küçük, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu haber vesilesiyle;  Tunceli Nazımiye Halkına ve 2006 yılında Şehitler için yaptırılan anıt mezarda emeği geçen dönemin yetkililerine müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim, ayrıca derlenen haber için Pülümür Haber’e teşekkür ediyorum.”

Şehit mezarlarını, 2006 yılında, dönemin Nazımiye Kaymakamı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı Ankara Grubu Müfettişi Serdar Köse yaptırmıştı

(Pülümür Haber, 20 Kasım 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir