(Pülümür Haber)

Pülümür Komlar Mahallesi Afet Konutları’nda 9 yavru köpek dünyaya geldi. Yavru köpeklere, duyarlı bazı vatandaşlar sahip çıktı. Yavruların  beslenmesi ve  kısa sürede aşılanması için desteğe ihtiyaç duyuluyor. Her bir yavrunun aşı maliyeti, 9 yüz lira dolayında. Pülümür Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünün,  yavrular için harekete geçmesi bekleniyor.

Pülümür’de dünyaya gelen 9 yavru köpek, ilgi ve detek bekliyor

Pülümür’de yaşayan sokak hayvanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Sonbaharda, köylerden ya da yaylalardan dönen bazı kişiler, kedi ve köpeklerini sokağa bırakıyor. Sokaklardaki hayvan sayısının artması, bazı sorunları   da beraberinde getiriyor.  Hayvanlar barınma, beslenme ve sağlık sorunları yaşıyor. Pülümürlü bazı duyarlı vatandaşlar hayvanlara el uzatsa da soruna köklü çözüm bulunması gerekiyor.

Pülümür Komlar Mahallesi Afet Konutları sakinleri,  9 yavru köpeğe ev sahipliği yapıyor. Yakın zamanda dünyaya gelen yavru köpeklere, duyarlı bazı vatandaşlar sahip çıktı. Yavruların  beslenmesi ve  aşılanması konusunda  desteğe ihtiyaç duyuluyor.. Yavrulara biri iç-dış parazit, ikisi karma ve biri kuduz aşısı olmak üzere, toplam dört aşı uygulanması gerekiyor. Her bir yavrunun aşı maliyetinin, 9 yüz lira dolayında olduğu belirtiliyor.

Havalar soğuyor… Hayvanlara sahip çıkmak ve korumak için harekete geçme zamanı

Pülümür Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünün,  yavrular için harekete geçmesi bekleniyor. İlgili kurumların,  sokak hayvanları için etkin ve kalıcı çözüm üretmesi gerektiği dile getiriliyor.

(Pülümür Haber, 12 Ekim 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir