(Pülümür Haber)

Pülümür, Türk Kızılay’ın Tunceli bölgesinde faaliyet yürüten en eski şubelerinden. Pülümür Kızılay, 1980’li yıllardan bu yıl Nisan ayına  kadar   çalışmalarını kesintisiz sürdürdü.  Nisan ayında,  Şube Başkanı  Ahmet Yıldız,   Yönetim Kurulu üyeleri Hülya Şahin ve Muharrem Yıldıran’ın   istifasıyla  birlikte Pülümür Kızılay  kapandı.  Şube yöneticilerinin istifasıyla ilgili herhangi bir resmî açıklama yapılmadı. Pülümürlü vatandaşlar,  Pülümür Kızılay Şubesinin açılması gerektiğini dile getiriyor.

Türk Kızılay Pülümür Başkanı Ahmet Yıldız, başarı belgesiyle ödüllendirilmişti

Pülümür Kızılay, Tunceli’nin en eski şubelerinden. Şube, yaklaşık 40 yıldır  faaliyet yürütüyor.  Pülümür Kızılay’da  başkanlık görevini  15 yıl boyunca Ahmet Yıldız, yürütmüştü.  Hülya Şahin ve Mesut Yıldıran’ın yönetim kurulunda görev aldığı dernek, yaklaşık 6 aydır kapalı.

Türk Kızılay Pülümür, nüfusu düşük ilçede 120 ünite kan bağışı toplamıştı

Pülümür Kızılay Şube yöneticileri, Nisan ayında istifa etmişti. Yöneticilerin istifa nedenleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

Pülümür Kızılay, yöneticilerin yanı sıra 25 gönüllüyle birlikte çok sayıda yardım faaliyetine imza atmıştı. Dernek, bazı vatandaşları konteyner ev sahibi yapmıştı. Pülümür Kızılay, nüfusu az ilçede 120 ünite kan bağışının  gerçekleştirilmesine öncülük etmişti.

Türk Kızılay Pülümür Gönüllüleri

Tunceli’nin 7 ilçesinden sadece Pülümür’de Kızılay Şubesi faaliyet yürütüyordu.

Derneğin Pülümür’de kapanmasının,   yardıma muhtaç bazı vatandaşları zor  durumda bıraktığı belirtiliyor.

Pülümürlüler, Pülümür Kızılay’ın bir an önce açılması gerektiğini ifade ediyor. Türk Kızılay Tunceli Şubesinin, Pülümür’e atama yapması bekleniyor.

Türk Kızılay Pülümür Şube Başkanı Ahmet Yıldız, ağaçlandırma çalışmasına katılmıştı
Türk Kızılay Pülümür görevlileri ağaçlandırma çalışmasına destek vermişti

(Pülümür Haber, 4 Ekim 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir