(Pülümür Haber)

Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan EREN ABLUKA-7 Operasyonu devam ediyor. Operasyonun Hozat ayağında belirlenen sığınaklarda çok sayıda malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında dizüstü bilgisayar ve güneş enerjisi paneli de yer alıyor.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan EREN ABLUKA-7 Operasyonları  aralıksız devam ediyor. Operasyonun Hozat ayağında belirlenen sığınaklarda çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Hozat kırsalındakii sığınakta dizüstü bilgisayar ve güneş enerjsi paneli ele geçirildi

Hozat kırsalında dün yürütülen operasyonda 3 sığınak ortaya çıkarılmıştı. Bugün yapılan operasyonda  bir sığınak daha ortaya çıkarıldı. Sığınaklarda çok miktarda malzeme ele geçirildiği açıklandı. Ele geçirilen malzemeler arasında  dizüstü  bilgisayar ve güneş paneli  bile yer alıyor.

Tunceli Valiliğinden  bugün yapılan açıklama şöyle:

“EREN ABLUKA-7 Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli Hozat kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 1 adet sığınak içerisinde; 1 adet laptop bilgisayar, 1 adet güneş paneli, 1 adet tansiyon ölçüm cihazı, 10 çift Mekap ayakkabı ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir.”

Hozat’tali sığınaklarda yok yok!

Tunceli Valiliğinden  konuyla ilgili dün yapılan  açıklama:

“EREN ABLUKA-7 Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli Hozat kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 3 adet sığınak içerisinde; 100 kg amonyum nitrat, 1 kg plastik patlayıcı, 1 adet kanas dürbünü, 106 adet 7,65 fişek,1 adet mayın dedektörü, 1 adet kalaşnikof şarjörü, 10 adet büyük tüp, 5 adet küçük tüp, 1 adet güneş paneli, 16 adet pil bloğu, 140 adet büyük pil, 55 adet battaniye, 1 adet led tv, 2 adet tüplü ocak, 5 litre mazot, 1 adet ekmek sacı, 2 adet soba, 5 kg tütün ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir.

Hozat’ta dün ele geçirilen silah ve mühimmat
EREN ABLUKA-7 Operasyonu kapsamında, 3 Ağustos’ta, İl Jandarma Komutanlığınca Tunceli merkez ve Ovacık kırsallarında gerçekleştirilen operasyonlarda; 1 adet 9 mm tabanca, 100 adet 5,56 çapında fişek ve çok miktarda yaşamsal malzeme, kimlik belgeleri ile örgütsel doküman ele geçirilmişti.
EREN ABLUKA-7 Operasyonu kapsamında, 3 Ağustos’ta, İl Jandarma Komutanlığınca Tunceli merkez ve Ovacık kırsallarında gerçekleştirilen operasyonlarda; 1 adet 9 mm tabanca ele geçirilmişti.

(Pülümür Haber, 5 Ağustos 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir