(Pülümür Haber)

Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan EREN ABLUKA-7  Operasyonu aralıksız devam ediyor. Operasyonun Pülümür ayağında 2 sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınaklarda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığının il genelinde başlattığı EREN ABLUKA-7 Operasyonu devam ediyor.  Terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan operasyonda bugüne kadar çok sayıda sığınak belirlendi. Sığınaklarda  silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Pülümür kırsalındaki sığınaklarda ele geçirilen kalaşnikof mermileri

PÜLÜMÜR KIRSALINDA İKİ SIĞINAK

EREN ABLUKA-7  Operasyonunun Pülümür ayağında 2 sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınaklarda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Tunceli Valiliği, Pülümür kırsalında ortaya çıkarılan sığınaklar ve ele geçirilen malzemelerle ilgili açıklama yaptı.

Valiliğin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“EREN ABLUKA-7  Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli Pülümür kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 2 sığınak içerisinde; 200 adet kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 1 adet el dürbünü, 6 adet büyük tüp, 500 metre bahçe hortumu, 200 metre sera naylonu, 200 metre branda, 1 adet pil bloğu, 3 adet battaniye ve çok miktarda örgütsel doküman ile yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.”

Sığınaklarda çok sayıda tüp bulundu

Tunceli İl Jandarma Komutanlığının,  ele geçirilen doküman ve malzemelerle ilgili  inceleme başlatması bekleniyor.

(Pülümür Haber, 2 Temmuz 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir