(Pülümür Haber)

Erzincan’ın şirin beldesi  Çağlayan, Girlevik Şelalesi’ne ev sahipliği yapıyor. Belde, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Çağlayan halkı tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Yüzlerce hayvanın kullandığı yollar doğal olarak kirleniyor. Bu durumda cadde ve sokakların her gün temizlenmesi gerekiyor.   Beldeyi Girlevik Şelalesi’ne bağlayan Şelale Caddesi, âdeta gübreliğe  dönüşmüş durumda.  Çağlayan TOKİ konutlarının da yer aldığı  caddede geçen sonbaharda kazı çalışması  yapılmış, ama sökülen parke taşları hâlâ yerine konulmamış! Çağlayan halkı, yetkilileri göreve davet ediyor.

Erzincan Çağlayan’da altyapı çalışmalarından dolayı geçen yıl sonbaharda kazılan Şelale Caddesi’nin parke taşları hâlâ yerinde duruyor
Erzincan Çağlayan Şelale Mahallesi Şelale Caddesi (Yetkililer sahaya inmeli)

Erzincan Çağlayan, kent insanının soluklandığı yerleşim birimlerinden. Çağlayan, Girlevik Şelalesi’nden dolayı  çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgi odağı.  Belde halkı hayvancılık ve tarımla uğraşıyor. Çağlayan’ın cadde ve sokakları hayvan varlığından dolayı kirleniyor. Bu son derece doğal, ama beldenin temizliğinden sorumlu olanların  yapması gerekenler  unutulmamalı.  

Erzincan Çağlayan Şelale Caddesi, 26 Haziran 2022

Çağlayan’ın  birçok cadde ve sokağı gübrelikten farksız.  O sokakları kullanan yetkililerden, çözüm için somut adım atmaları  bekleniyor. Kirlilik, ‘personel sıkıntısı’na  bağlanabilir mi?  Personel ve kaynak yetersizliğinin,  kamu görevlerinin sağlıklı biçimde yürütülmesinde sorunlara yol açması kaçınılmaz. Ancak Çağlayan’daki gübreliği temizlemek için büyük kaynaklara ihtiyaç yok.

Beldenin suyu bol.  Su tankeri ve bir personel, ilçeyi pırıl pırıl yapabilir.   

Erzincan Çağlayan Şelale Caddesi, 26 Haziran 2022

SÖKÜLEN PARKELER BİR YILDIR  YERİNDE DURUYOR

Turistik bir beldenin temiz ve düzenli olması gerekir. Mevcut olanaklarla bunu sağlamak mümkün. Geçen yıl sonbaharda kazılan caddelerin parke taşları yerinde duruyor. Kirli ve delik deşik olmuş yollar, beldeye gelenleri düş kırıklığına uğratıyor.

Erzincan Çağlayan, 26 Haziran 2022 (Beldede temizlik sorunu çözüm bekliyor)

NE YAPILMALI?

Beldeden sorumlu yetkililer sahaya inmeli. Beldede dikkat çeken sorunlar için harekete geçilmeli. Erzincan’ın  ‘atanmışları’ sahada…  Peki   ‘seçilmişleri’  nerede? Ne iş yaparlar? Makamlarına ulaşabilenlere bir bardak çay ikram etmek dışında ne iş yaptıklarını bilen  var mı?

Erzincan Çağlayan Şelale Caddesi, TOKİ Konutları, 26 Haziran 2022 (Parke taşları geçen yıl sonbaharda sökülmüştü!)

Çağlayan’ın cadde ve sokakları her gün yıkanabilir. Bunun için belediyenin itfaiye aracından yararlanılabilir. Bir görevli,  Girlevik Şelalesi’nden başlayarak  Çağlayan’ı tertemiz yapabilir.

Pislik içindeki bir Çağlayan’a, yetkililer dâhil, kimsenin gönlü razı olmaz!

Temiz Çağlayan için görev başına!

Erzincan Çağlayan Şelale Caddesi, 26 Haziran 2022

(Pülümür Haber, 26 Haziran 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir