(Pülümür Haber)

Pülümür Akdik/Şihan Mezarlığının çeşmesi yaptırılıyor. Çeşmenin tüm giderlerini  Akdik/Şihanlı Ali Yıldız üstlendi. Çeşmenin ustası Ali Arıcı.  Ali Usta, Çemesol Köprüsü’nün mimarı olarak tanınıyor.  Ali Usta’ya Hasan Pekin ve Hasan Yıldız yardım ediyor.

Hayırsever Pülümürlü Ali Yıldız, eşiyle birlikte

Pülümür Akdik/Şihan köyü, yeni çeşmeye kavuşuyor. Akdik/Şihan Mezarlığının  zarar gören çeşmesinin yerine yenisi yapılıyor. Yeni çeşmeyi, Pülümür’ün sevilen isimlerinden Ali Yıldız yaptırıyor.

1978-1992 yıllarında Kırmızıköprü’de esnaflık yapan Ali Yıldız, bir süre yurt dışında çalıştıktan sonra emekliye ayrılmıştı.

Çeşmenin yapımında görev alan Ali Arıcı, bölgenin diplomasız mimar-mühendisi olarak tanınıyor. Ali Usta’ya, Akdikli  Hasan Pekin ve Hasan Yıldız yardım ediyor.

Ali Yıldız‘ın, 2009 yılında, babası Yusuf Yıldız anısına yaptırdığı ve çeşitli etkenlerden dolayı zarar gören çeşmeyi yeniden yaptırdığı belirtiliyor.

Pülümür Akdik/Şihan Mezarlığı Çeşmesi
Pülümür Akdik/Şihan Mezarlığı Çeşmesi tamamlanmak üzere
Pülümür Akdik/Şihan Mezarlığı Çeşmesinin lülesinden birkaç gün içinde su akması bekleniyor
Akdik/Şihan çeşmesinin ustası Ali Arıcı (sol başta), yıllardır ayakta kalan Çemesol Köprüsü’nün de mimarıydı. (Soldan sağa) Ali Arıcı, Hasan Pekin ve Hasan Yıldız, çay molasında
Pülümür Akdik/Şihan köyü
Pülümür Akdik köyü

(Pülümür Haber, 18 Haziran 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir