(Pülümür Haber)

Pülümür’e atanan kamu görevlileri konut sorunundan dolayı zor günler geçiriyor. Oturacak ev bulamayan görevliden  nitelikli  hizmet beklenebilir mi? Pülümür’ün yöneticileri, halkla el ele vererek bu soruna çözüm bulmak durumunda. Boş daireler, atıl durumdaki evler ve bazı kamu binaları, ilçede görevlendirilen çalışanların kullanımına sunulmalı.  

Pülümür’e atanan kamu çalışanlarının konut ihtiyacı için kalıcı çözümlere ihtiyaç duyuluyor

Pülümür’de ciddi bir konut açığı bulunuyor. İlçeye atanan kamu çalışanlarının en büyük sorunu, ev bulamamak. Peki, ilçede görevlendirilen çalışanlar nerede  oturacak?  Eş ve çocukları ne olacak? Sokakta mı yaşayacaklar? Ailelerin bölünmesine yol açan bu duruma kalıcı  çözüm üretilmesi gerekiyor. İhtiyaca uygun lojman yapımı, tek çözüm. Lojman yapılıncaya kadar çalışanlar sokakta  barınacak değil ya.

Pülümür TOKİ kontlarındaki 63 daire ihtiyaca cevap vermiyor

PÜLÜMÜRLÜLER KİMSEYİ AÇIKTA BIRAKMAZ

Pülümür’ün konuksever insanlarından,   kendilerine hizmet  için gelen kamu görevlilerine yardımcı olmaları beklenir. Kısa süreliğine kullanılan bazı dairelerin boşaltılması, atıl durumdaki binaların elden geçirilmesi, yarım kapasiteyle çalışan  resmî binaların en azından bir süreliğine  konut olarak kullanılması,   yakın yerlerde amaç dışı kullanılan kamu binalarının işlevsel hâle getirilmesi akla ilk gelen çözüm önerileri…

Pülümür Çarşısı
Pülümür

(Pülümür Haber, 15 Haziran 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir