(Pülümür Haber)

İbrahim Canpolat, Pülümür Mezra köyünde yaşayan annesinin sağlık sorunlarından dolayı son bir yıldır köyde yaşıyor.  PTT (Türk Telekom) emeklisi.  Talihsiz bir kaza sonucu,  babası Hüseyin Canpolat’ı kaybettiğinde çocuk yaştaydı.  İlkokul arkadaşları, İbrahim’i, Mezra Köyü İlkokulunda yaptığı güzel resimleriyle hatırlar.

İbrahim Canpolat, annesi Filo Canpolat ve 13 Nisan’da yaptığı kardan adamla

İbrahim Canpolat,   hem annesiyle hem de doğayla yakından ilgileniyor.  Yaşamını çocuklarına adayan anne için ne yapılsa da az…  O,  hayırsever evlat olmayı  fazlasıyla hak ediyor. Annesini zor koşullar altında Erzincan ya da Tunceli’deki hastanelere götürüyor. Yemeğini yapıyor, ilaçlarını içiriyor… 

Pülümür Mezra köyü, 13 Mayıs 2022

Soğuk kış günlerinde sobayı yakıyor, evi temizliyor. 

Yaşamı büyük zorluklar içinde geçen annesi, İbrahim’in  çabasıyla yeniden   ayağa kalkmış.

İbrahim’in on parmağında on marifet.  Mezra köyü İlkokulu yıllarında yaptığı güzel resimler hâlâ belleklerde.  Yeteneklerini geliştirme fırsatı bulamaması, büyük kayıp.  

İbrahim, Güzel Sanatlar eğitimi göremediği için oturup ağlayacak değil ya…   1978 yılında yapılan tek katlı evini, bahçesini ve   çevresini güzelleştirmek için tam gün mesai yapıyor.  Bahçedeki erik, armut ve ceviz ağaçlarını budamış,  bir kısmını aşılamış.

İbrahim Canpolat

24 Kasım Öğretmenler günü anısına Emekli Öğretmen Ferhat Fırat’la birlikte diktiği ayva fidanının  verdiği sürgünle mutlu oluyor.

İbrahim Canpolat ve Emekli Öğretmen Ferhat Fırat, 24 Kasım 2021’de Öğretmenler Günü anısına ayva fidanı dikmişti

Tam bir  doğa  dostu.  Köyün en görkemli tepesi  Ovaserene’ye gelişigüzel dikilen elektrik direğini bile dert edinmiş. Güzellikleri yok etmek isteyen  kötü ruhlarla  savaş hâlinde…  Çoğu birkaç yüzyıllık anıt ağaçların korunması konusunda duyarlı olunması gerektiğini düşünüyor.  

İbrahim, iki kovanla  arıcılığa adım atmış.  Arı uğultusu,  açan çiçek,  çiçeğe konan kelebek,  yüzyılların tanığı meşe ağacıyla çoğalıyor sevinci.

İbrahim Canpolat, anıt ağaçların korunması konusunda duyarlılık bekliyor

Yanından ayrılmayan köpeğe  şefkatle dokunuyor. Köpek, sevildiğini anlamaz mı, yalnız bırakmıyor sahibini.

Pülümür Mezra köyünden ayrılırken,  yaşamını çocuklarına adayan anneyi  ve oğlunu yürekten selamlıyoruz…

İbrahim Canpolat’ın geçen yıl Ağustos ayında yetiştirdiği domatesler (İlaçsız, hormonsuz)

(Pülümür Mezra Köyü, 13 Mayıs 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir