(Pülümür Haber)

Tunceli Valisi ve beraberindeki bir heyet, Mazgirt’teydi. Mazgirt Akdüven (Farac) köyü Dedebağ  Mezrası Şehitliğine karanfil bırakan   Vali Özkan ve beraberindekiler, şehit yakını Güllüşan Gül’ü evinde ziyaret eti.  Ziyarette duygusal anlar yaşandı.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve beraberindekiler, Mazgirt Akdüven Dedebağ Şehitliğini ziyaret etti
Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, Mazgirt Kaymakamı Necdet Uçar ve Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği  Tunceli Şube Başkanı Ali Ekber Yurt, şehit yakınını evinde ziyaret etti

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Ramazan Bayramı’nı sahada kutlamaya devam ediyor. Vali Özkan, Mazgirt’te  bazı temas ve incelemelerde bulundu. Tunceli Valisi,  terör örgütü PKK tarafından 22 Ekim 1992’de şehit edilen 12 vatandaşın kabrini ziyaret etti.

Terör örgütü PKK, 22 Ekim 1992’de, Dedebağ mezrasına gerçekleştirdiği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı, 12 vatandaşı katletmişti. Şehitlerin 8’i  aynı ailedendi. 

Terör örgütü PKK, 22 Ekim 1992’de Akdüven köyü Dedebağ mezrasına düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 12 vatandaşı katletmişti

Mazgirt Akdüven köyü Dedebağ Mezrası Şehitliğine  gerçekleştirilen  ziyarete Vali Özkan’ın yanı sıra,  Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan,  Mazgirt Kaymakamı Necdet Uçar, Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği  Tunceli Şube Başkanı Ali Ekber Yurt ve şehit yakınları katıldı.  

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve beraberindekiler,  saldırıda 8 yakınını kaybeden  Güllüşan Gül’’ü evinde ziyaret etti. Vali Özkan, şehit yakınının bayramını kutladı, başsağlığı dileğinde bulundu.

(Pülümür Haber, 2 Mayıs 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir