PROF. DR. MEHMET ALİ KÖRPINAR 23 NİSAN’I YAZDI

23 NİSAN, ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !

 PROF. DR. MEHMET ALİ KÖRPINAR

Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz.

Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar!

(1922, Bursa) Mustafa Kemal ATATÜRK

Değerli Arkadaşlar,

Çocuklarımız ve torunlarımız bizlerin geleceğini temsil etmektedir. Onların sağlığı ve çağdaş eğitimi çok önemlidir. Bu vesileyle, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından, Çocuk bayramı olarak dünyada ilk kez ülkemizde gündeme getirilen 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMIMIZI kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.

Değerli Arkadaşlar,

Güzel ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak, yurdumuzu ve milletimizi sevmek, medeniyet seviyemizi geliştirmek, çağdaş yaşam koşullarını elde etmek için evlatlarımıza ve torunlarımıza anımsattığımız ANDIMIZ ne yazık ki artık okullarda okunmayacakmış.

Emperyalizmin, ulusal birlikteliğimizi yok etmek ve güzel ülkemizi bölmek için yıllarca ürettiği projelerden birisi daha gerçekleşiyor. Çözüm Süreci adı altında üretilen proje ile Andımızın yasaklanması istenmişti. Eğitim-İş bu yasağın kaldırılması için Danıştaya dava açmıştı ve Danıştay 8. Dairesi de Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmiş ve de Andımız yeniden okunmaya başlanmıştı. Nedense MEB de bu karara itiraz etmişti. Aynı Danıştayın İdari Dava Daireler Kurulu 2 yıl sonra 11’e karşı 4 oyla Öğrenci Andının okunmasını içeren 8. Dairenin kararını bozdu. Yani ANDIMIZIN okunması kaldırıldı.

Yüce önderimizin bizlere sunduğu ve gelecekte olabilecek tehlikelerin önceden sezilebilmesi için geçmişten alınacak dersleri ve de tavsiyeleri içeren NUTUK kitabını, Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları okullara dağıtmak istedi. İlçe Millî Eğitim Müdürü ‘Hayır’ dedi. Atatürk’ün kötü örnek olduğu gerekçe gösterilerek karşı çıktı. Ne yazık ki ANDIMIZ’dan sonra okullarımızda NUTUK da yasaklanmış oldu (20.4.2021-SÖZCÜ).

Değerli Arkadaşlar,

Çok önemli bir salgın savaşı haline dönüşen Koronavirüs(Kovid-19), 196 devlete sahip dünyamızın 185 devletinde ölümcül etkisini sürdürüyor. Dünyada ölüm sayısı 5.500.218’i aştı ve vaka sayısı da 304.525.961 oldu (8.1.2022-NTV).

Güzel ülkemiz de bu salgına karşı savaşıyor. Bu savaşın en önemli kahramanları olan ve hastanelerimizde görev yapan tüm Tıp camiasına da başarılar diliyoruz. Vahşi salgına karşı gece-gündüz verdiği uğraş yüzünden kendi ailesini bile göremeyen ve çok büyük özveri sahibi Tıp camiası ile gurur duymaktayız. Onların sayesinde bu beladan kurtulacağız. O nedenle onların salgına karşı uyarı ve önerilerini iyi algılayıp, gereken önlemleri almada gecikmeyelim. Kovid-19 virüsüne karşı, dünyada uygulanan bilimsel savaş yöntemlerinden yararlanıp, saygıdeğer halkımızı da en kısa zamanda sağlığına kavuştururuz.

Umarım dünyada 200 ülkede oluşan Koronavirüs (Kovid-19) salgını, uluslararası ilaç şirketlerinin aşı üretmek ve satmak uğruna oluşturdukları bir emperyal kapitalizm projesi olmaz. Aksi hâlde, sağlığımıza kavuşamadığımız süre içinde uygulanacak eksik ve yetersiz karantinalar yüzünden, hem can kaybı yaşayacağız hem de dünyada salgın nedeniyle beklenen ekonomik deprem sonucu çok büyük maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz.

Sevgi ve saygılarımla…

 (22.04.2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir