(Pülümür Haber)

Pülümürlü  Öğretmen ve Yazar Remzi Aydın (1965), yaşamını yitirdi. Aydın’ın beklenmeyen ölümü, büyük üzüntü yarattı. Remzi Aydın’ın, Isparta’da toprağa verileceği öğrenildi.

Pülümür Dağbekli Yazar Remzi Aydın, imza gününde

Pülümürlü öğretmen ve yazar Remzi Aydın, geçirdiği kalp krizi sonucu bugün yaşamını yitirdi.  Aydın’ın, ağır kış koşulları ve yaşlı annesinden dolayı  Isparta’da toprağa verileceği belirtildi.

Remzi Aydın,  Erzincan Eğitim Yüksekokulundan mezun olduktan sonra çeşitli okullarda öğretmen ve yönetici olarak görev yapmıştı.  1990’lı yıllarda Erzincan Beşsaray İlkokulunda müdür olarak görev yapan Aydın, doğup büyüdüğü coğrafyayla ilgili çok sayıda esere imza atmıştı.

Remzi Aydın’ın beklenmeyen ölümü, üzüntüyle karşılandı.  Aralarında  19. Dönem Erzincan Milletvekili Ali İbrahim  Tutu’nun da yer aldığı çok sayıda kişi,  Remzi Aydın’ın ölümüyle ilgili mesaj yayımladı.

Yazar Remzi Aydın, 57 yaşındaydı.

Remzi Aydın’ın, yarın  düzenlenecek cenaze töreninin ardından Isparta’da toprağa verilmesi bekleniyor.

Öğretmen Yazar Remzi Aydın, Erzincan Beşsaray Köyü İlkokulunda müdür olarak görev yapmıştı

REMZİ AYDIN’IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ MESAJLAR

19. Dönem Erzincan Milletvekili Ali İbrahim Tutu

Ali İbrahim Tutu (19. Dönem Erzincan Milletvekili)

Çok üzüldüm.38’lik Mıh, Göçebe Ruhlar, Medina… Piro’nun yazarı,öğretmen ,fotoğrafçı sevgili Remzi  Aydın,  sonsuzluğa göçmüş… Güzel bir insandı…Dersim kültürüne dair tarihe önemli notlar düştü. Çok erken, büyük bir kayıp.. Işıklar içinde uyusun, devri daim, yattığı yer gülistan olsun…Anısına saygıyla, sevgiyle..

Yazar Hawar Tornêcengi

Hawar Tornêcengi (Yazar)

Sevgili akrabam dostum değerli yazarımız Remzi Aydın´ı geçirdiği kalp krizinden dolayı maalesef kaybettik. Dêrsim önemli bir değerini kaybetti.

Dr. Daimi Cengiz

Dr. Daimi Cengiz

Beklenmedik ölüm. Çok üzüldüm. Kutsal Dersim toprağı mekânı olsun, bol olsun.

Tunceli İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Arslan

Hüseyin Arslan (Tunceli İl Genel Meclisi üyesi)

Bir dönem Erzincan’da öğretmenlik yapan, daha sonra Almanya’ya yerleşen Dersim sevdalısı  araştırmacı yazar,  Pülümür Dağbek köyünden Remzi Aydın’ı  kaybettik. Çok üzüldüm.  Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.  Kederli ailesine sabır diliyorum…

Eski DEDEF Başkanı İsmail Aslan

İsmail Aslan (Eski DEDEF Başkanı)

Oldu mu şimdi güzel yürekli dostum.. .Bu ne acele?  2007 yılında bir yakını, Göçebe Ruhlar kitabının basımı için yardımımı istemişti. Aracılığım ile Kardelen Yayıncılıkta söz konusu kitap basıldı. Dostluğumuz da böyle başladı. En son Aralık ayı sonunda İstanbul’da gerçekleştirilen “Dersim Tanıtım Günleri” etkinliğinde görüştük. Çokça da sohbet ettik. Piro kitaplarını tek tek imzalayarak verdi. Anladığım kadarı ile Almanya’dan da pek memnun değildi. Onun gönlü Jar-u Diyar’dan yanaydı. Ancak mülk karışıklığından dolayı  köyde ev yapmak için arsa sorunu yaşadığını ifade etti. O üretimlerini kadim coğrafyamızın inancı, dili ve kültürünün gelişimi için yaptı. Çok üretken bir yazarımızı kaybettik. Zihin dünyasında var ettiği Piro ile yaşamaya devam edecektir. Devrin daim olsun kardeşim. Biz dostlarının yüreğini dağladın.  Hiçlik dünyasına yol alarak öz gevher ile buluştun. Işıklarla kal,  ışık insanı…

Mehmet Özdemir

Mehmet Özdemir (Emekli Kamu Çalışanı)

Erzincan’da öğretmenlik yaptığı dönem, kısa bir süre de olsa, tanıştığım arkadaşım, yakın köylüm Remzi Aydın’ın apansız ayrılığının acısı yüreğimiz yaktı. Başta kederli ailesi olmak üzere, bütün sevenlerine  başsağlığı ve sabır diliyorum.

Yazar Mehmet Gülmez

Mehmet Gülmez (Yazar)

Kabuslu bir gece idi. Sabaha kadar felaketler girdabında boğulmamak için çırpındım. Uykum kırk parçaya bölündü. Sabahın şafağında, Piro nun yazarının gittiğini öğrendim. Bir daha gelmemek, hiç gülümsememek üzre  zamansız, erken ve içime bir sızı düşürdü giderken. Pir’e varsın Remzi Öğretmen.

Ahmet Canpolat

Ahmet Canpolat

Değerli dostum, Dersim sevdalısı Remzi Aydın’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Olağanüstü emekler harcayarak yayımladığı  onca kitapla Dersim’in diline ve inancına büyük hizmetler sunan sevgili Remzi’yi hürmetle anıyorum.

Yılmaz Coşkun

Yılmaz Coşkun  (Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneğinin Başkanı)

Araştırmacı yazar,  değerli hemşehrimiz Remzi Aydın kalp krizi sonucu Hakka yürümüştür.

Bir ay önce Yenikapı’da  Dersim Tanıtım Günleri  kitap standında sohbet edip imzalı kitaplarını hediye etti. Değerli hocamın mekânı cennet, devri daim olsun. Bütün aileye başsağlığı diliyorum.

Cemal Fırat

Cemal Fırat (Emekli Kamu Çalışanı)

Halk edebiyatının son yıllarda Dersim kültürü, dili ve İnancı olan Kızılbaş Aleviliğinin büyük yazarlarından sevgili Remzi  Aydın’ın (Hoca)  vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Çok üzüldüm. Devri daim olsun.  Işıklar içinde uyu Remzi Hoca, unutulmayacaksın. Eserlerinle hep var olacaksın.

İmam Yalvaç

İmam Yalvaç

Devri daim olsun…  Bazıları vardır bedenleri ile göçüp başka viraneye gider, bazıları vardır göçer lakin bir toplumun hafızasıdır… Göçenin ardından, beden aklından bir şeyler kaybeder…  Yolu ışık olsun…

Yazar Haydar Düzgün

Haydar Düzgün (Yazar)

İyi bir eğitimci ve fikir adamı iyi bir yazarımızı kaybettik. Yıldızlar yoldaşı olsun. Hak Muhammed Ali ışığı olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Yazar Bahar Nare Kızıl

Bahar Nare Kızıl (Yazar)

Dersim’in özgün yazarlarından Rezmi Aydın Haq’a kavuşmuş… İstanbul Yeni Kapı Dêrsim Tanıtım etkinliğinde bir aradaydık… Nasıl kibar ve ince ruhlu bir insanımızdı… Onun gibi insanlar çok zor yetişir… Devri daim olsun. Ailesinin ve Dersim toplumun başı sağ olsun…

Neşe Sönmez

Neşe Sönmez

Ah …  Bir kişi daha eksildik. Çok üzgünüm.

Bülent Söker

Bülent Söker

Çok üzgünüm . Dersim bugün bir değerini kaybetti. Yazarımız Remzi Aydın, geçirdiği kalp krizi nedeniyle Hakka yürüdü bugün. Remzi abiyi uzun yıllardır takip ederim. En son  Dersim Tanıtım Günleri’nde bir araya gelme şansı bulduk. Bir kaç kez uzun  uzun sohbet etme şansı bulduk. Etkinliğin son gününde bir birimize sarılarak, omuzdan öperek -eskiden Dersimde selamlaşma böyleydi-  seneye buluşmak üzere Bülent bra,  dedi. Erken bir ölüm hoşça kal Remzi abi.

Nurettin Aslan

Nurettin Aslan

AĞLATTIN KARDEŞİM…Sevgili kardeşim, insan güzeli dostum, deli dervişim, Dersim ve insanlığın büyük değeri, yazar Remzi  Aydın’ı kalp krizi sonucu kaybettik.Çığlıklar içindeyim. Çok erken kardeşim çok…O kahkaha dolusu gülüşlerin şimdi hançer olup düştü yüreğime. Acın ağlattı güzel kardeşim… Ağlattı…

Aysel Demir Kılavuz

Aysel Demir Kılavuz

Güne, yüreğimizi yakan kara bir haberle başladık. Ailesini, çocukluğunu, kişiliğini çok iyi bildiğim, tanıdığım ve kardeş bellediğim fikir insani, güçlü kalemiyle donanımlı bir edebiyatçı, harika bir fotoğraf sanatçısı olan sevgili Remzi Aydın’ı kalp krizi sonucu kaybettik.

En verimli çağında kıymetli bir canı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Işıklar içinde uyusun, devri daim olsun…

Ali H. Şahin

Ali H. Şahin

Pülümürlü yazar Remzi Aydın’ın devri daim,  toprağı bol olsun..

Bize kalmayacak

Dünya  için

Çok yorulduk

Ömür dediğin nedir ki

Yarım kalan bir yol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir