(Pülümür Haber)

Pülümür Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakam Emrah Uzun’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Arslan ve Meftun Kılıç’ın yanı sıra Muhtarlar katıldı.

Pülümür Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi  toplandı.  Toplantıya,  Kaymakam Emrah Uzun başkanlık etti.  İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Arslan ve Meftun Kılıç’ın yanı sıra Muhtarların da  katıldığı toplantıda,  2021 yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi  (KÖYDES)  yatırımları ve  2022 yılı gelir gider bütçesi  görüşüldü.

Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.

Pülümür Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis toplantısına Pülümürlü Muhtarlar da katıldı

KÖYDES NEDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesini  (KÖYDES) şöyle tanımlıyor:

“İçişleri Bakanlığınca, 2005 yılında KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) başlatılmıştır. Temel amacı; kaynak yetersizliği sebebiyle mevcut yatırım programlarında kapsama alınmayan köylerin ve bağlılarının, içme suyu ve yol sorunlarının Vali ve Kaymakamlar önderliğinde İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığı ile mahalli imkân ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılarak kısa sürede ve düşük maliyetle çözülmesi olan KÖYDES Projesi ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılmasına önemli katkılarda bulunulması hedeflenmektedir.

Kaynak: Pülümür Kaymakamlığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir