(Pülümür Haber)

Hozat’ta el emeği, göz nuru çalışmalar hayranlık uyandırıyor. Hozatlı  kadınların öncülüğünde gerçekleştirilen üretim seferberliği meyvelerini veriyor. Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, örgü oyuncaktan yöresel kıyafete, cacimden ev yapımı marmelada  kadar geniş bir yelpazede üretim yapan kadınların desteklenmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Hozatlı kadınlar, üretim için harekete geçti. Kadınların  başlattığı üretim seferberliği meyvelerini veriyor. Örgü oyuncak, yöresel kıyafet, cacim, heybe, çanta, yolluk vb. ürünlerin yanı sıra Türktaner köyünde ev yapımı marmelat ve reçel üreten kadın üreticiler, üretimde doğal yöntemleri tercih ediyor.

Organik ürün pazarında oldukça iddialı olan Hozatlı kadın üreticilere Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik’ten destek geldi. Belediye Başkanı Geyik, kadın üreticileri ziyaret etti. Belediye Başkanı, vatandaşlara, Hozatlı kadın üreticileri destekleme çağrısında bulundu.

Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Hozatlı kadın üreticilerle

HOZAT BELEDİYESİNDEN DESTEK ÇAĞRISI

Hozat Belediyesinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:    

“Geleneksel el emeği ürünlerimiz olan ve kültürel motiflerle dokunan cacim, heybe, yolluk, tülbent, şalvar, patik, organik örgü bebek gibi yöresel kilim ve kıyafetler büyük bir emek ile kadınlarımızın ellerinde ilmek ilmek işleniyor.

Doğal bir şekilde üretilen bu ürünlerden satın alarak, üretimleriyle yüzlerce yıllık kültürü yaşatan Hozatlı kadınlara destek olabilirsiniz.

Hozatlı kadınların üretim başarısı, ilgiyle izleniyor

Desteklerinizle hem kadınların aile ekonomilerine katkıda bulunacak hem de bu kadim kültürün yaşatılmasını sağlayacaksınız.

Sipariş vermek ve dayanışma da bulunmak isteyenler aşağıda isim ve telefon numaraları bulunan kişiler ile iletişime geçebilir.

Organik örgü oyuncak siparişleri: Ebru Yıldırım (0538 493 38 07)

Yöresel kıyafet siparişleri: Dilfinaz Zengin (0530 179 41 15)

Cacim, heybe, çanta ve yolluk siparişleri: Arzu Kahraman (0537 030 49 09)

Hozat Türktaner köyü ev yapımı marmelat ve reçel siparişleri:  0545 942 21 24

Ayrıca kadınlarımızın daha fazla üretim yapmaları için ip ve kumaş gibi malzeme ihtiyaçları bulunmaktadır. Destek bulunmak isteyen dostlarımız belediyemiz ile veya yukarıda iletişim numaraları bulunan kişiler ile iletişime geçebilirler.”

Hozatlı kadın üreticiler (Üretimin verdiği mutluluk)
Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, unutulmaya yüz tutmuş desenlere hayat veren kadın üreticilerle bir arada
Hozat Taner köyünde kuşburnu marmeladı odun ateşinde üretiliyor
Hozat Taner köyünde üretilen organik çilek reçeli
Hozat’ta üretilen örgü çocuk oyuncakları (Hozat’tan yayılan çocuk sevinci)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir