(Pülümür Haber)  

Gaziantep’in emperyalist işgalden kurtuluşunun 100. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlik kapsamında, illere teslim edilmek üzere,  Türk bayrakları ve vatan toprağı yola çıkarıldı. Tunceli için görevlendirilen heyet, kente ulaştı.  

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı  kutlanıyor.  Etkinlikler kapsamında  görevlendirilen etmen ve öğrenciler,   illeri ziyaret ediyor.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Gaziantep’ten, tüm illere   vatan toprağı ve Türk bayrağı gönderildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle 80 ile bayrak ve toprak gönderildi. Proje kapsamında 22 öğretmen ve  öğrenci görevlendirildi.  

Etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrenci, Tunceli’ye ulaştı. Heyet, Tunceli Vali Yardımcısı Osman Şahin tarafından kabul edildi. Öğretmen ve öğrenci, Vali Yardımcısı’na Türk bayrağı ve Gaziantep’ten getirilen toprağı sundu.  

Antep, 25 Aralık 1921’de Fransız işgalinden kurtarılmıştı. BMM kararıyla, Antep’e 8 Şubat 1921’de “Gazi” unvanı verilmişti. 

Tunceli Vali Yardımcısı Osman Şahin, Gaziantep’ten gelen heyeti makamında kabul etti
Tunceli Vali Yardımcısı Osman Şahin, Gaziantep’ten gelen heyette yer alan öğrenciyle
Antep, 25 Aralık 1921 yılında Fransız işgalcileri yenilgiye uğratmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir