(Pülümür Haber)

Munzur Koruma Kurulu (DEDEF), dün Kadıköy’de basın açıklaması yaptı. Açıklamada, yetkililere, avcılığın yasaklanması çağrısında bulunuldu.

Munzur Koruma Kurulu (DEDEF),  Kadıköy’de basın açıklaması yaptı. Açıklamada, avın cinayet olduğu, avcılığın yasaklanması gerektiği ifade edildi.

Munzur Koruma Kurulu’nun açıklamasında, kırmızı pullu alabalık, çengel boynuzlu dağ keçisi ve Bezuvarın  yöreye  özgü türler olduğu hatırlatıldı. Doğanın katledilmesi yüzünden vaşak, ayı, sansar, kurt, porsuk ve su samurlarının yaşam alanlarının sınırlandırıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada,   Ur kekliği, atmaca, kaya kartalı, akbaba gibi birçok kuş türünün katliamlara rağmen  yöreyi terk etmediği belirtildi.

Munzur Koruma Kurulu, il dışından ya da  Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelerek  Çemişgezek, Aliboğazı, Mazgirt, Nazimiye, Karakoçan, Munzur  ve  Pülümür Vadilerinde  yapılan  avcılığı katillik olarak tanımladı. Kurul açıklamasında,  kaçak ya da yasal av yapanların, çengel boynuzlu dağ keçisi ve Bezuvar keçilerini vahşice öldürdüğü  öne sürüldü.

Açıklamada, döviz için yaban hayvanlarının avlanmasına izin verilmemesi gerektiği savunuldu.

Munzur Koruma Kurulu’nun Kadıköy’de gerçekleştirdiği basın açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir