(Pülümür Haber)

Tercan Esenevler köyü, dün okul yolunda yaşanan trafik kazasıyla sarsıldı.  Adalet–İmam Düz çiftinin  oğlu Ali Kamil Düz, okul yolunda geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.  Tercan Kökpınar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ali Kamil Düz’ün ölümü, ailesini ve köylülerini yasa boğdu.

Tercan’da dün yaşanan trafik kazası, bir öğrencinin ölümüne yol açtı. Tercan Tepebaşı köyü yakınlarında meydana gelen kazada Kökpınar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ali Kamil Düz, yaşamını yitirdi.  Kazada, servis sürücüsü A.Y. ve bir öğrenci yaralandı.  

Ali Kamil Düz (Esenevler’in Altın Çocuğu’ndan yürek burkan veda)

Tercan’da öğrenci taşımacılığı yapan A.Y’nin  kullandığı 24 AAN 906 plakalı traktör, saat 11.20’de şarampole yuvarlandı. Kaza haberi üzerine, Beşgöze Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine gitti. Kazada, sürücü A.Y., 7 yaşındaki öğrenci Muhammet Ali A. ve Ali Kamil Düz yaralandı. Yaralılar Tercan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Ali Kamil Düz, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tercan Tepebaşı köyü yakınlarında devrilen traktörden geriye büyük acı kaldı
İmam Düz, genç yaşta evlat acısıyla sarsıldı

11 yaşındaki Ali Kamil Düz’ün ölümü, ailesini ve köylülerini yasa boğdu. Tercan Esenevler Cemevi Derneği Başkanı İmam Düz’ün oğlu olan Ali Kamil Düz, yörenin başarılı  öğrencilerindendi.

Ali Kamil Düz, Tercan Beşgöze İlkokulunda sınıf öğretmeniyle

KÖYLÜLERİ CENAZEYE AKIN ETTİ

Yurdun dört bir yanında yaşayan Esenevlerliler, bugün cenaze törenine akın etti. Esenevler köylüsü, Adalet-İmam Düz çiftini acı gününde yalnız bırakmadı. Köylülerden Cemal Güzel, Serhat Güzel,  Filiz Korkmaz Düz ve  Nurcan Şimşek, aileye başsağlığı diledi.

Hüseyin Candan, arkadaşı İmam Düz’ü acı gününde yalnız bırakmadı

Esenevler’den Hüseyin Candan, Ali Kamil Düz’ün ölümünden duyduğu üzüntüyü şöyle ifade etti:

“”Ali Kamil, tüm çocuklara örnek olacak şekilde geldi dünyaya. Kısacık ömrüyle, yaşamımıza hafızalarda unutulmayacak çok şey kattı. Işıklar yoldaşı olsun. Hepimizin başı sağ olsun.”

Esenevler köyünden Zeynep Akyol, Ali Kamil’in kaybından derin üzüntü duyduğunu ifade etti

Köylülerden Zeynep Akyol, Ali Kamil’in kaybıyla ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Sanki midemin üzerine bir kaya oturdu. Nefes alamadım. Benim büyük oğlum da İzmir’de asker. O anki acıyı tarif edemem.”

ALİ KAMİL BUGÜN SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Bugün, Ali Kamil Düz için köyde cenaze töreni düzenlendi. Törene çok sayıda vatandaş katıldı. Ali Kamil, cenaze töreninin ardından Esenevler Mezarlığında toprağa verildi.

Ali Kamil Düz, babası İmam Düz, sınıf öğretmeni ve arkadaşlarıyla Beşgöze İlkokulunda
Tercan Beşgöze İlkokulu
Ali Kamil Düz
Ali Kamil Düz
Beşgöze Jandarma Komutanlığı ekipleri kaza yerinde incelemelerde bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir