(Pülümür Haber)

Yavuz Donat, 4 yıllık aradan sonra   yine Tunceli’deydi.  Duayen Gazeteci-Yazar, kentte çeşitli temaslarda bulundu. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan,  Valiliği ziyaret eden Donat’a Zülfikâr hediye etti. Yavuz Donat, 2010-2017 yıllarında kenti ziyaret etmiş, gözlemlerini kaleme almıştı.

Türk basınının duayenlerinden Yavuz Donat, Tunceli’yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 2010-2017 yıllarında da Tunceli’ye gelen Donat, kentle ilgili gözlemlerini Sabah gazetesindeki köşesine taşımıştı.

Yazar, 28 Eylül 2010 tarihli köşe yazısında  kentle ilgili izlenimlerini  paylaşmıştı:

Tunceli’den korkmamak, Tunceli’ye gitmek lazım.     
Gidin, “hayran kalacaksınız.”
Korkmayın, “kucaklanacaksınız.”

Yavuz Donat, Vali Mehmet Ali Özkan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, Vali Yardımcısı Osman Şahin, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz ve yetkililerle

YAVUZ DONAT, TUNCELİ VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Yavuz Donat,  Tunceli Valiliğini ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, ziyaret anısına, Donat’a Zülfikâr hediye etti.  

Yavuz Donat’ın, Tunceli ziyaretiyle ilgili gözlemlerini kaleme alması bekleniyor.

YAVUZ DONAT KİMDİR?

Yavuz Donat, 1942 yılında  Niğde Bor doğumludur. Yeşildere Mahallesi’nden Haleplioğulları’ndan Mehmet Emin Bey ile Hadiye Hanım’ın oğludur. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin‘de tamamladı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi‘nden mezun oldu. 1963 yılında Ulus gazetesinde köşe yazarlığına başlayan Donat, sırasıyla AkşamTercümanMeydanMilliyet ve Sabah gazetelerinde köşe yazarlığını sürdürdü. Halen Sabah gazetesinde yazmaya devam etmektedir. Donat, evli ve iki çocuk babasıdır. (Kaynak: Vikipedi)

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Yavuz Donat’a Zülfikâr hediye etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir