(Pülümür Haber)

Pülümür’de kiralık konut  bulmak, her geçen gün zorlaşıyor. İlçede yaşanan konut sorunundan en çok kamu görevlileri etkileniyor. Pülümür’e atanan kamu çalışanları, kiralık ev bulmakta zorluk çekiyor. Pülümür’de  kiralık ev bulamayan kamu görevlilerin başında Jandarma personeli geliyor.

Pülümür’de konut sorununun çözüme kavuşturulması için ne yapılmalı?

İşte cevabı…

Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerler, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Pülümürlü çocuklara çikolata ikram etti (Pülümür’de konut sorunundan en çok Jandarma etkileniyor)

Pülümür’de, köyler dâhil, 3 bin 351 kişi yaşıyor. İlçe merkezinde yaşayanların sayısı ise bin 343. İlçedeki mevcut konut sayısı, ihtiyacı karşılamıyor.  Pülümür’de özellikle son yıllarda yaşanan  konut sorunu, kamu görevlilerini zor durumda bırakıyor.

Kiralık ev bulamayan bazı kamu görevlilerinin  aile bütünlüğü  bozuluyor. Bu durumdan, eğitim çağındaki çocuklar olumsuz yönde etkileniyor. İlçede ev bulamayan bazı aileler,  taşınamıyor. Eski görev yerlerinden  Pülümür’e taşınamayan ailelerin giderleri katlanıyor. Aile bütünlüğünü koruyamayan görevliler, verimli çalışma olanağından yoksun kalıyor.

Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personel, Kaymakam Emrah Uzun’u karşılıyor (Jandarma, konut sorunundan dolayı sorun yaşıyor)

JANDARMA PERSONELİ  DAHA ÇOK ETKİLENİYOR 

Pülümür’de yaşanan konut ihtiyacı, en çok Jandarmayı etkiliyor. Profesyonel askerlik uygulaması, ilçede görev yapan Jandarma personelinin  sayısını artırmış durumda. İlçeye atanan  personelin çoğu  evli ve çocuklu.  Zorunlu askerlikteki gibi koğuş ortamında barınmak mümkün görünmüyor.

Pülümür TOKİ konutlarında 2+1 planındaki 63 daire, ihtiyacı karşılamıyor

PÜLÜMÜR TOKİ YETERSİZ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ),  2018 yılında Pülümür’de 63 konut yapmıştı.  2+1 planına göre  yapılan konutlar, merkezi sistemle ısıtılıyor. Sözü edilen konutların bir kısmı  yazlıkçılar tarafından  kısa süreliğine kullanılıyor. ‘Yatırım’ amacıyla alınan bazı konutların ise kullanılmadığı ifade ediliyor.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun’un, konut sorununun çözümü için harekete geçmesi bekleniyor

NE YAPILMALI?

  1. Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığı, Pülümür İlçe Emniyet Amirliği ve Pülümür İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü   başta olmak üzere, kurumların lojman ihtiyaçları ile ilgili çalışma yürütülmeli. İlçede ihtiyaç duyulan konut sayısı belirlenmeli.
  2. İlçedeki konut mevcuduyla   ilgili araştırma yapılmalı. İlçenin konut ihtiyacı hakkında rapor hazırlanmalı.
  3. TOKİ, Pülümür’de ihtiyaç duyulan  konutlar  için harekete geçmeli.
  4. Pülümür Belediyesi, kısa süreliğine kullanılan ya da hiç  kullanılmayan konut sahipleriyle iletişime geçmeli. Konut sahipleri, evlerini kiralama konusunda ikna edilmeli.
  5. Pülümür ve çevresinde atıl durumda kalan okul, sağlık ocağı, karakol  vb. kamu binaları kısa sürede onarılmalı. Söz konusu binalar, ev bulamayan kamu görevlilerine tahsis edilmeli.
  6. Pülümür’deki oteller ve  öğretmenevi, kalıcı çözüm bulununcaya kadar,  uygun fiyatlarla,  ihtiyaç sahibi kamu çalışanlarının kullanımına sunulmalı.
Pülümür Erzincan Caddesi’ndeki iş yerleri
Pülümür (Fotoğraf: Pülümür Kaymakamlığı)
Oteller ve öğretmenevi, kalıcı çözüm bulununcaya kadar, ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulabilir
Pülümür
Pülümür Camisi
Pülümür Cemal Süreya Heykeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir