(Pülümür Haber)

Tunceli’de çocuklara yönelik  boks ve kick boks kursu açılıyor. Tunceli Belediyesinin açacağı karma kurslara 9-11 yaş grubundaki çocuklar katılabilecek. Başvurular, Tunceli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılacak. Peki, uzmanlar, uygulama hakkında ne düşünüyor?

Tunceli Belediyesi boks kursu duyurusu

Tunceli Belediyesi,  9-11 yaş grubundaki çocuklar için boks ve kick boks kursu  açılacağını duyurdu. 20 Kasım’da başlayan kurs başvuruları, 5 Aralık’ta sona erecek. Başvurular, Tunceli Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler Müdürlüğüne yapılacak.

Yazar Cemal Ersen, çocuk boksunu yıllar önce sayfasına taşımıştı

UZMANLAR,  ÇOCUK BOKSU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

Milliyet yazarı Cemal Ersen,  alan uzmanlarının konuyla ilgili görüşlerini  sayfasına taşımıştı. Alan uzmanları boks vd. dövüş sporlarının çocuklar üzerinde olumsuz rol oynayacağı görüşünde birleşiyor.  Antrenörler, bu konuda uzmanlardan farklı düşünüyor.

Prof. Dr. Fevzi Aksoy (1930-2020)

Geçen yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Fevzi Aksoy’a göre, çocuk, oyuncaklarıyla, arkadaşlarıyla ailesiyle kendi rolünü üstlenir. Büyüklerin oyunu olan  boks ve tekvando gibi sporlar çocuğun kişiliğini bozar, saldırganlığa yol açar. Bu nedenle, çocuklara, karşısındakine zarar vermeyecek futbol, kayak, yüzme vb. içinde oyun oynama faktörünü barındıran sporlar öğretilmelidir.

Prof.  Dr. Emin Ergen, çocukların, yüzme, jimnastik vb. dallara yönlendirilmeleri gerektiğini belirtiyor

Prof.  Dr. Emin Ergen,  olayın, psiko – sosyal ve fiziksel olmak üzere iki boyutu olduğunu düşünüyor. Ergen, boksta,  kask, eldiven takılsa bile savunmasız anlar olabileceğini, alınacak darbelerin  ciddi yaralanmalara yol açabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ergen, çocukların jimnastik, yüzme, atletizm gibi dallara yönlendirilmelerini öneriyor.

Eski Tekvando Federasyonu Başkanı Cengiz Yağız



Eski Tekvando Federasyonu Başkanı Cengiz Yağız, spora erken yaşta başlandığını, tekvandonun  disiplin sporu olduğunu, birçok ailenin yaramaz çocuklarını disipline olmaları için tekvandoya gönderdiğini,  sakatlık söz konusuysa çocukların futbola gönderilmemesi gerektiğini dile getiriyor.

Prof.  Dr. Atilla Erdemli

Prof.  Dr. Atilla Erdemli, çocukların,  gösteriş olsun diye, reyting amacıyla  çirkin ve zararlı bir şekilde sporun içine sokulmalarını  ihanet olarak tanımlıyor.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Halil Caner Doğaneli

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Halil Caner Doğaneli, olayın boks ya da yumruk olarak görülmemesi gerektiğini, çocuklar için özel çalışma programı uygulandığını, çocukların kötü alışkanlıklarından kurtulmasını istediklerini; bisiklet, kayak, otomobil vb.  sporların  daha tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir