(Pülümür Haber)

Tunceli, 6-12 Kasım tarihleri arasında, her yüz bin kişide,  vaka artışının  en çok görüldüğü illerimizden biri oldu.   

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 6-12 Kasım tarihleri arasında,  yüz bin  kişide gözlenen  bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısını açıkladı.

Tunceli’de aşılama oranı yüzde 76,5

6-12 Kasım arasında gözlenen vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin başında  Tunceli  yer alıyor.  Tunceli’yi,  Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ,  Adana, Bartın  illeri izliyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı, 6-12 Kasım   tarihlerini kapsayan hasta sayısı (insidans)  haritasında,  vaka yoğunluğu  bir önceki haftaya göre  en çok artan ilk on il  şöyle sıralanıyor:

Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, “Sağlığımız için aşı olalım.”

TUNCELİ VALİSİ MEHMET ALİ ÖZKAN’DAN AŞI UYARISI

Tunceli’de Covid-19 vakalarında gözlenen yoğunluk, yetkilileri harekete geçirdi. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, vatandaşları dikkatli davranmaya ve aşı olmaya davet etti. Tunceli Valisi’nin konuyla ilgili açıklaması  şöyle:

“Değerli Hemşehrilerim,

Vaka sayılarımız büyük oranda artarken, aşılama hızımızda gerilemeye başladık. Artan vaka sayılarımızla birlikte vefat eden insanlarımız olmaya başladı. Hastane Covid servislerimizde, Covid yoğun bakım ünitelerimizde yatan hasta sayılarımız arttı. İkinci ve üçüncü hatırlatma doz aşı oranlarımız düştü.

Lütfen unutmayalım salgın bitmedi.

Maske, mesafe, temizlik tedbirleri ile kontrol altına alacağımız salgında en büyük silahımız aşı.

Lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Sağlığımız için aşımızı olalım, aşı günlerimizi takip edelim. Kalabalık ortamlardan uzak duralım, maskesiz dışarı çıkmayalım. Unutmayalım sadece birilerimizin tedbirli olması yeterli değil! Hepimiz tedbirli olmadıkça bu illetten kurtulamayız.

Saygılarımla..”

Tunceli’de artan vaka yoğunluğu, etkili önlemleri zorunlu kılıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir