MEHMET ÖZDEMİR

Serhan Asker’le Görkemli Hatıralar Programı, bu hafta Pülümür’den izleyicilerine seslendi. Halk TV’nin canlı yayınladığı program, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından dolayı yarıda kesildi.

Halk TV’nin canlı yayınladığı Serhan Asker’le Görkemli Hatıralar Programı’nın bu haftaki durağı, Pülümür’dü. Pülümü’de dün saat 10.00’da yayınlanan program, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması için yarıda kesildi.

Yayının yarıda kesilmesine, bazı konuklar ve Pülümürlüler tepki gösterdi.

Sunucu Serhan Asker’in, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun’un konuşmasına sık sık müdahale ettiği gözlendi. Tosun, müdahale üzerine konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı.

Halk TV, Pülümür’den canlı yayın yaptı. Serhan Asker’le Görkemli Hatıralar Programı’na akademisyen, yazar, şair ve sanatçılar konuk oldu. Prof. Dr. Şükrü Aslan, Yazar-Şair Ataol Behramoğlu, sanatçılar Mazlum Çimen, Hilmi Yarayıcı, Celo Boluz. Rize Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu’nun yer aldığı etkinliğe Pülümür Belediyesi destek verdi.

Program konuğu Yazar-Şair Ataol Behramoğlu, yedi ayrı dilde şarkı seslendiren Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu’na dönerek, “Ne büyük kültürel zenginliğimiz var ki yedi ayrı dilde ezgiler söyleyebiliyoruz. Ne büyük bir milletiz. … Bu değişik etnik müziği hayranlıkla izleyen, hoşgörü sahibi bir milletiz. Mesela Ermenistan’da ya da Yunanistan’da bir tane Türkçe müzik yapamazsınız!” diye konuştu.

Behramoğlu, yeni yayınlanan kitabında yer alan birkaç şiir okudu.

Programda yöresel halk oyunları oynandı, türküler söylendi. Canlı yayın, Ataol Behramoğlu’nun konuştuğu sırada, sunucu Serhan Asker’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını gerekçe göstererek yarıda kesildi. Program, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından yeniden canlı yayınlandı.

Serhan Asker’le Görkemli Hatıralar Programı, saat 13.00’te, Prof. Dr. Şükrü Aslan’ın konuşmasıyla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir