MEHMET ÖZDEMİR

Pülümür Çakırkaya köylüleri, yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul binası ve lojmanını onardı. Lojman ve  derslikler, binanın ana dokusuna zarar verilmeden köy evine dönüştürüldü.  Binanın bazı eksikliklerinin giderilmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Yazgülü Pınar ve Medine Özdemir, köy evinde sofraya birlikte oturuyor

Pülümür Çakırkaya İlkokulu, köylülerin desteğiyle yenilendi. 1965 yılında, Hüseyin Çaktı’nın bağışladığı arsa üzerine inşa edilen okul, çok sayıda başarılı öğrenci yetiştirmişti. Okulun onarımına önceki dönem köy muhtarı ve emekli öğretmen Hakkı Özkan zamanında başlanmıştı. Onarım çalışmalarına, yeni muhtar Hüseyin Çaktı zamanında da devam edilmişti.

Okulun onarımına önceki dönem köy muhtarı ve emekli öğretmen Hakkı Özkan zamanında başlanmıştı

Okulu köy evine dönüştürme çalışmalarında sona gelindi. Köyün ilçe ve kent merkezine uzak oluşu, bazı eksikliklerin giderilmesi konusunda sorun yaratıyor. Lojman ve derslikler, köy evi olarak kullanılabilecek duruma getirildi.  Okul lojmanı, evlerinin inşaatının  bitmesini bekleyen Rıza, Mustafa ve Nimet Erdoğan kardeşleri ağırlıyor.

Çakırkaya Köyü Muhtarı Hüseyin Çaktı, son eksiklerin giderilmesi konusunda köylülerine güveniyor

KÖY EVİ CIVIL CIVIL

Rıza, Mustafa ve Nimet Erdoğan kardeşler, lojmanda yaşamaktan keyif aldıklarını dile getiriyor.

İlkokul öğrencilerinin  gıpta ettikleri ve çoğunun ilk kez ayakkabısız girdiği lojman, Erdoğan kardeşlerin çabasıyla pırıl pırıl. Lojmanın çevresi atıklardan ve taşlardan temizlenmiş, çevresindeki alana sebze ekilmiş.

Köy evine dönüştürülen ilkokul binasında Yazgülü Pınar ve Medine Özdemir, kalıyor. İki arkadaş, köy evinde yaşamaktan büyük keyif alıyor. Yemeklerini birlikte yapıyorlar. Sofraya birlikte oturuyorlar.

Nimet Erdoğan ve Gönül Özkan (Memlekette özlem gideren iki arkadaş)

KÖY MUHTARI HÜSEYİN ÇAKTI’DAN DESTEK ÇAĞRISI

Çakırkaya Köyü Muhtarı Hüseyin Çaktı, okulun köy evine dönüştürülmesi çalışmalarına destek veren köylüleriyle övünüyor. Muhtar Çaktı, yarım kalan işlerin tamamlanması konusunda köylülerine güveniyor. Muhtar, geçmişten kalan bir miktar borcun ödenmesi   ve   yeni  WC  inşaatı için,  yurt dışında yaşayanlar başta olmak üzere, köylülerin desteğine  ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Rıza Erdoğan ve Gönül Özkan
Pülümür Çakırkaya İlkokulu
Yazgülü Pınar (Çarpık kentlerden kurtulmanın sevinci)
Rıza, Mustafa ve Nimet Erdoğan kardeşler, okul çevresinde sebze yetiştiriyor
Çakırkaya İlkokulu köy evi olarak hizmet verecek
Çakırkaya Köy Evinin mutfağı dört yıldızlı otelleri aratmıyor
Konukların her tür konforu düşünülmüş
Pülümür Çakırkaya İlkokulu köy evine dönüştürüldü
Çakırkaya Çeşmesinden köye yayılan mutluluk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir