OSMAN AKMAN (ARTVİN)

Pülümür Haber, Artvin Yukarı Maden köyü Cartiyet ve Tacgum mezralarında köylülerle birlikteydi. Yukarı Maden köylüleri, dut pekmezi için el ele vermiş. İşin zor kısmını kadınlar omuzlamış, ama erkekler de işin ucundan tutmuş. Köylü dayanışması, ülkemizin unutulmaya yüz tutmuş yardımlaşma ve dayanışma duygusunu yeniden canlandırıyor.  

Artvinli köylüler dut pekmezi için kolları sıvadı. Artvin’in Yukarı Maden köyünde dut pekmezi kazanları kaynamaya başladı.

Yukarı Maden köylüleri, şifa kaynağı dut pekmezi üretimi için el birliği yapıyor.  Köylü dayanışmasıyla, unutulmaya yüz tutmuş güzellikler yeniden keşfediliyor.  

Odun ateşinde kaynayan kazanlardan üretimin verdiği mutluluk yayılıyor. 

Artvin merkeze bağlı Yukarı Maden köylüleri, ürünlerini katkısız, hormonsuz işliyor. 

Bugün Yukarı Maden köyü Cartiyet mezrasında kiraz toplamaya giden emekli Okul Müdürü Osman Akman ve ilkokul arkadaşı Ekrem Yıldırım, bozayıdan geriye kalan kirazlarla yetinmek zorunda kaldı. Osman Akman, ayının kırdığı daldaki kirazlarla köye döndü.  Dut pekmezi kazanlarının başında ter döken kadınlara ikram etti.

Kadınlar kiraz yerken, nöbeti  Osman Öğretmen devraldı.

Artvin Yukarı Maden köyünün Cartiyet ve Tacgum mezralarında üretim ve el birliğinin beslediği sevinç,  dalga dalga Türkiye’ye yayılıyor.

Artvin Yukarı Maden köyü Tacgum mezrası
Artvin Yukarı Maden köyünde odun ateşinde kaynayan dut pekmezi
Osman Akman,, dut pekmezi yapan Artvinli kadınlarla
Dut pekmezi kaynatılıyor
Dut toplama
Dut Pekmezi yapan Artvinli kadınlar kiraz molasında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir