(Pülümür Haber)

Pülümür’ün en kalabalık köyü Kocatepe’de su sıkıntısı yaşanıyor. Eskiyen su şebekesi, halk sağlığını tehdit ediyor. Sık sık patlayan borular, su kesintisine yol açıyor. Kocatepe Köyü Muhtarı Baki Fırat, içme suyu şebekesi için ayrılan ödeneğin yeterli olamayacağı görüşünde. Tunceli Valiliğinin, Kocatepe’de yaşanan su sıkıntısına el atması bekleniyor.

Pülümür Kocatepe köylüleri su sorununun bir an önce çözülmesinii istiyor (Fotoğraf: Hüseyin Kırıkkaya)

KOCATEPE KÖYLÜLERİ SUYA HASRET

Pülümür Kocatepe köyü, içme suyu sorunuyla karşı karşıya…  Eskiyen şebekeden kaynaklanan sorunlar, zengin su kaynağına sahip köyü suya hasret bırakıyor. Su boruları patladığında,  musluklardan bir damla su  akmıyor.

İçme suyu borularının sıklıkla patlaması, ciddi sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Pülümür Kocatepe Köyü Muhtarı Baki Fırat, sorunun çözümü için iki yıldır mücadele verdiklerini belirtiyor.

Pülümür Kocatepe Köyü Muhtarı Baki Fırat, sorunun çözümü için çaba gösteriyor

PÜLÜMÜR’ÜN EN KALABALIK KÖYÜ

Kocatepe, Pülümür’ün en kalabalık köylerinden. 70 haneli köyün nüfusu özellikle yaz aylarında artış gösteriyor. Kocatepe’ye, yurt içi ve yurt dışından  tatil için çok sayıda  vatandaş geliyor. Yaz mevsiminde 3 yüz dolayında vatandaşın yaşadığı köyde,  içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Arsenikli borulardan köye akan su, arıza nedeniyle sık sık kesiliyor.  Boruların çoğu çürümüş.  İçme suyu, çürüyen boru ve arsenikten dolayı halk sağlığını tehdit ediyor.

Bin 629 rakımlı köy zengin su kaynaklarına sahip, ama içme suyu şebekesi zamana yenik düşmüş. Su şebekesinin yenilenmesine ihtiyaç duyuluyor.

Zengin su kaynaklarına sahip Kocatepe köyünde içme suyu sorunu çözüm bekliyor (Fotoğraf: Hüseyin Kırıkkaya)

ÖDENEĞİN ARTIRILMASI GEREKİYOR

Pülümür Kocatepe Köyü Muhtarı Baki Fırat,  sorunun çözümü için yetkililerin kapısını çalmış.  Durumu yetkililere bildirmiş. Muhtar’ın çabaları sonuç vermiş. Bu yıl, köy içme suyu şebekesinin yenilenmesi için 90 bin lira ödenek ayrılmış.

Saha çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’ın, Kocatepe’nin su sorununa el atması bekleniyor

TUNCELİ VALİLİĞİNİN, SORUNA EL ATMASI BEKLENİYOR

Muhtar Baki Fırat, ödeneğin, içme suyu şebekesinin yenilenmesi için yeterli olamayacağı görüşünde. Bu durumda, içme suyu sorunun kısa zamanda çözümü için ödeneğin artırılması gerekiyor.

Tunceli Valiliğinin, Kocatepe köyünün içme suyu sorununa el atması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir