MEHMET GALİK

Pülümür Kocatepeli Gülüzar Doğan, 16 Mayıs’ta İzmir’de yaşamını yitirdi. Gülüzar Hanım,  Hüseyin Sarı’nın (Uşene Sari) kızı, Süleyman Doğan’ın eşiydi. Bugün Kocatepe Köyü Mezarlığında, yıllar önce dramatik bir biçimde yaşama veda eden eşi Süleyman’a kavuştu.  

Kocatepe’de toprağa verilen  Gülüzar Doğan, 1934 doğumluydu. Memleket toprağıyla buluştuğunda 87 yaşındaydı.  1992 yılında köyünden göç edinceye kadar  mutlu bir hayatı vardı. Yedisi kız, beşi erkek,  on iki çocuk annesiydi. Büyük oğlunu evlendirmiş, iki torunu dünyaya gelmişti. O tarihlerde köyden kente göçler yoğunlaşmıştı. Gülüzar Doğan’ın çocukları  göç etmekten yanaydı. Baba Süleyman Doğan, köyü terk etmek istemiyordu. Çocuklarının ısrarına dayanamayan anne sonunda eşini ikna etti. Doğan ailesi, 1992 sonbaharında evinin kapısını son bir kez kapatarak köyden ayrıldı.

İzmir Çiğli’ye yerleşmişlerdi.

Gülüzar Doğan (1934-2021)

GÖÇLE GELEN DRAM

Süleyman Doğan, şehir hayatını hiç sevmedi. Bu nedenle, İzmir’de  ancak bir ay kalabildi. Ben böyle bir yerde yaşayamam, ölürsem köyümde öleyim, diyerek tek başına köyüne döndü. Gülüzar  Hanım, çocuklarıyla birlikte İzmir’de kaldı.  Kocatepe köyüne dönen Süleyman Bey, bir hafta bile geçmeden dramatik bir biçimde yaşama veda etti.

Yorgun kalbi, memlekette  sonsuz bir istirahate çekilmişti.

Kocatepeliler, bugün Gülüzar Hanım’ı  sonsuzluğa uğurladı.  Yer kalmadığından, eşi Süleyman’ın yanına gömülemedi. Dramatik bir şekilde kaybettiği eşiyle Kocatepe  Köyü Mezarlığında  ebedî istirahatgâhına çekildi.

Kocatepeliler, Gülüzar Doğan’ı sonsuzluğa uğurladı
Pülümür Kocatepe köyü

Fotoğraflar: Mehmet Galik

(Pülümür Haber, 18 Mayıs 2021)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir