Yurt genelinde 1 Mart’ta başlaması gereken yüz yüze  eğitimle ilgili karar, yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden sonra açıklanacak. Kabine toplantısında, yüz yüze eğitim kararının illere bırakılacağı savunuluyor.

Pülümür İlçe Millî Eğitim Müdürü Nurali Özdemir, yüz yüze eğitim hazırlıklarını yerinde inceledi

Peki, Pülümür’de yüz yüze eğitime geçilmeli mi?

Yüz yüze eğitim için tüm hazırlıkların tamamlandığı Pülümür’de okullar açılacak mı?

Pülümür Anaokulu Müdürü Dilara Akyapı Şahin, salgına karşı önlemleri yakından izliyor

Pülümür’de yüz yüze eğitime geçilmesini engelleyen somut bir tehlike olmadığı belirtiliyor. Pülümür’de okulların açılmasını gerektiren nedenler şöyle sıralanıyor:

  1. Pülümür İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullarda salgına karşı alınması gereken tüm önlemleri aldı. İlçe Millî Eğitim Müdürü Nurali Özdemir, hazırlıkları yakından izledi. İlçe okulları, yüz yüze eğitime hazır hâle getirildi.
  2. Pülümür’de okul öncesi dâhil, 144 öğrenci öğrenim görüyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul-ortaokulda  12, ortaöğretimde ise 9.  Bu oran, Türkiye ortalamasının çok altında.  Bu durumda, toplu alanlarda salgının yayılma olasılığının Pülümür’deki eğitim kurumları için düşük olduğu  ifade ediliyor.
  3.  Pülümür ilçe merkezi nüfusu  bin beş yüz dolayında. Metrekareye düşen kişi sayısı oldukça az. Okulların açılmasının, Pülümür’de olağanüstü bir hareketliliğe yol   açması beklenmiyor.
  4. Pülümürlü öğrenciler,  az sayıdaki taşımalı öğrenci dışında,  okula toplu ulaşım aracı kullanmadan gidiyor. Pülümür’de okula ulaşımın yaya ağırlıklı olması, toplu ulaşım kaynaklı salgın riskini ortadan kaldırıyor.
  5. Pülümür’de taşımalı eğitim kapsamındaki çocuklar, kırsal alanda yaşıyor. Kırsal alanların,   kentle ilişkilerin sınırlı olması vb. nedenlerden dolayı salgın riskinden uzak olduğu değerlendiriliyor.
  6. Pülümür’de genç ve dinamik bir öğretmen kadrosu görev yapıyor. Bu nedenle, okullarda, salgına karşı uyulması gereken kuralların uygulanmasında   herhangi bir sorun yaşanmayacağına dikkat çekiliyor.
  7. Kentlerde yaşayan öğrenciler destek eğitimi alabiliyor. Pülümür’de, kamu eğitim kurumu dışında eğitim olanağı bulunmuyor. Yüz yüze eğitimdeki gecikme, Pülümür örneğinden de anlaşılacağı gibi, taşralı  öğrencilerin aleyhine işliyor. Bu durumun uzamasının, akademik ve sosyal başarıyı olumsuz yönde etkilemesi kaçınılmaz hâle geliyor.
  8. Soğuk kış mevsimi geride kalıyor. Dersliklerin havalandırılması,  açık alanlarda oyun vb. etkenler, yüz yüze eğitim için uygun koşulları yaratıyor.
Pülümür Dede Korkut İlkokulu Müdürü Erkan Bektaş (Okul yüz yüze eğitime hazır, ancak deprem raporu hazırlanıncaya kadar eğitime Pülümür Gazi Anadolu Lisesinde devam edilecek)
Pülümür Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Selda Ceylan Özyol, yüz yüze eğitim hazırlıklarını tamamladı
Pülümür Anaokulu öğrencileri güven içinde eğitimlerine devam ediyor
Pülümür Anaokulunda ‘mola’ sona erdi
Pülümür Gazi Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencilerinin yolunu gözlüyor
Pülümür Anaokulu öğrencilerinin gösterisi
Pülümür Anaokulu
Pülümür Dede Korkut ilkokulu
Pülümür Gazi Anadolu Lisesi ve Pülümür Ortaokulu

(Pülümür Haber, 28 Şubat 2021)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir