5 Ekim 2014 tarihinde Bulgaristan’da genel seçimler yapılır.  Seçimde, Türkiye’de yaşayan Bulgar vatandaşı Türkler de oy kullanır. Bulgaristan Türkleri için önceden belirlenen bazı okullarda seçim sandıkları kurulur.

Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kılıç, başarılı çalışmalarıyla takdir toplamıştı

Bunlardan biri de İstanbul  Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okuludur. 

Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulunda  oy kullanımı sırasında bir grup partili okula gelir.  Partililer arasında bir de milletvekili vardır.  Milletvekili, okulda biraz dolaştıktan sonra müdür odasına  yönelir. Amacı, okul müdürünü ziyaret etmektir. Okul müdürü o sırada  koridordadır. Milletvekilinin,  makamına  doğru gittiğini görünce odasının yolunu tutar. Makam kapısının sağındaki tabelada müdürün adı ve soyadı yazılıdır. Milletvekili bir an duraksar. Bu adı daha önceden tanımaktadır.

İçeri girmeden geri döner.

Eski Pülümür Kaymakamı Celal Dinçer, Türkiye’ye rahat nefes aldırmak için TBMM’ye girmişti! (Milletvekilinin okul müdürüyle ne işi var?)

Koridorda okul müdürüyle karşılaşır. Okul müdürüne, sen hâlâ burada mısın, diyerek tepki gösterir! Okul müdürüyle milletvekili arasında çıkan tartışma büyür. Okul müdürü, görüyorsun buradayım, varsa gücün al beni,     der.

Araya giren yurttaşlar, milletvekilini dışarı çıkarır.

Peki, İstanbul  Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu Müdürü kimdi? Milletvekilinin tartıştığı  müdür nereliydi? Milletvekili kimdi ve hangi partiden TBMM’ye girmişti. Tartışmanın nedeni neydi?

İstanbul  Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu Müdürü Pülümür Uzunevler köyünden Hüseyin Kılıç’tı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ağabeyi olan Hüseyin Kılıç, 2002 yılında Kartal Soğanlık İlköğretim Okuluna müdür olarak atanmıştı. Kılıç’ın  atamasının, o tarihte Kartal Kaymakamı olan Celal Dinçer ve DSP Milletvekili  Yücel Erdener tarafından engellendiği öne sürülmüştü.

Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu öğretmenleri ve Okul Müdürü Hüseyin Kılıç bir arada

PÜLÜMÜR LİSESİ MÜDÜRÜNÜ  DE SORGULAMIŞ

1957  Erzincan Kemah doğumlu olan Celal Dinçer, CHP’nin  24.  Dönem  (28 Haziran 2011 – 23 Nisan 2015)  Milletvekili olarak TBMM’de görev yapmıştı. İstanbul Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulunun Pülümürlü  Müdürüne ‘kafayı takan’  Celal Dinçer,  1983-1985  yıllarında Pülümür Kaymakamı olarak görev yapmıştı. Celal Dinçer’in Pülümür’de görevliyken, Pülümür Lisesini denetlediği, denetim sırasında, öğrenci ve öğretmenlerin gözleri önünde Okul Müdürü E.A’ya, izmihlal nedir, sorusunu yönelttiği, yanıt alamayınca tepki gösterdiği öne sürülmüştü.

Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kılıç, öğrencileriyle birlikte (10 Kasım 2014)
Eski Pülümür Kaymakamı Celal Dinçer, 25. Dönem Milletvekilliği için de aday adayı olmuş
Kartal Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu öğretmenleri 24 Kasım töreni için bir arada

Kaynak: Habermarmara.net

 (Pülümür Haber, 27 Ocak 2021)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir