Kangallı/Alikuli yakınında tahrip olmuş yol

Pülümür-Tunceli kara yolu   68  km uzunluğunda. Söz konusu kara yolu kaya düşmesi, çığ, sel vb. etkenlerden dolayı zarar görüyor. Yola zarar veren etkenlerden birinin  de gelişigüzel atılan çöpler ve inşaat atıkları olduğu ifade ediliyor. Beton mikserlerinden  rastgele bırakılan beton, Pülümür Çayı ile Pülümür Vadisi’ni kirletiyor.

Pülümür-Tunceli kara yolu bakım ve onarım gerektiriyor

Bölgede yaşanan güvenlik  sorunu, Pülümür Çayı’na paralel uzanan yolda  yürütülen bakım ve onarım çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Güvenlik kaygısının, çalışmaların sağlıklı biçimde denetlenmesini de engellediği öne sürülüyor.  Birkaç yılda bir soğuk asfaltın döküldüğü yolun bazı bölümlerinde rastlanan  tahribat,  araç trafiğini tehlikeye sokuyor.  Bunlardan birinin de  Kangallı/Alikuli yakınlarında olduğu görülüyor.

Karayolları 86. Şube Şefliği harekete geçmeli

Alikuli’ye yakın bir mesafede, yolun altından kayan topraktan sürücüler ve  yetkililerin haberdar olmadığı anlaşılıyor. ‘Askı’da kalan asfalt ve  oto korkulukları, olası bir kazanının ipuçlarını veriyor. Oto korkuluklarının havada kalan ayaklarından kimsenin haberdar olmaması, can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.

Kırmızıköprü yakınında Pülümür Çayı’na direnen yol (Ne zamana kadar?)

Alikuli’deki tahribatın bir benzerinin 1. tünelle Kırmızıköprü arasındaki noktada olduğu ifade ediliyor. Pülümür Çayı’nın, yol kıyısındaki toprağı aşındırmasının yol güvenliğini riskli hâle getirdiği belirtiliyor. Çayın yola zarar vermesini engellemenin en etkili yolunun sağlam duvarların inşasından geçtiği dile getiriliyor. D-885 kara yolunda  olası tehlikelerin önüne geçilebilmesi için Karayolları Tunceli   86. Şube Şefliğine büyük görevler düşüyor.  

Ne zaman duvar örülecek?

Yetkililerden, Pülümür Çayı ile Pülümür Vadisi’ni kirletenlere  ağır yaptırımlar uygulanması konusunda  duyarlılık bekleniyor. Çevre kirliliğiyle mücadelede jandarmaya yetki verilmesinin, sorunun çözümüne katkı sunacağı değerlendiriliyor.

Demir çubuk çürümek bilmiyor!
Kangallı Alikuli yakınında beton mikserinden dökülen beton (Rahatsızlık duyan yok mu?)
Sorumsuzluğun hesabı ne zaman sorulacak?
Pülümür-Tunceli kara yolu
Beton mikseri (Ülkeyi beton cehennemine çevirmek!)
Pülümür Arap Kızı Dağı

(Pülümür Haber, 5 Mayıs 2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir