Pülümür Çatalyakalı Ahmet Gül, bugün Erzincan’da yaşamını yitirdi. Çatalyaka’nın çalışkan köylülerinden Ahmet Gül için yarın saat 10.00’da Geçit Cemevinde tören düzenlenecek.  

Haydar, Binali, Filiz, Metin, Mesut ve  Murat’ın babası,  genç siyasetçilerden Tuncay Gül’ün dedesi olan Ahmet Gül,  yörenin sevilip sayılan köylülerindendi.  Bir süre yurt dışında çalışan Gül, yurda kesin dönüş yaptıktan sonra Kırmızıköprü’de esnaflık yapmıştı. Ahmet Gül, Kırmızıköprü-Erzincan hattında otobüs işletmişti. Gül ailesi, bölgede yaşanan güvenlik sorunlarından dolayı, Çatalyaka köyünden Erzincan’a yerleşmişti.

Ahmet Gül, ilerleyen yaşına âdeta meydan okurcasına yaşamının son günlerine kadar çalıştı ve hep ayakta kaldı.

Çatalyaka’nın anıt isimlerinden Ahmet Gül’ün büyük özlemi, köyünü suya kavuşturmaktı.  Onun bu özlemi 2019  yılında gerçekleşti. Çatalyaka köyü, 2019 yazında suya kavuştu.

Bugün yaşama gözlerini yuman Ahmet Gül, 89 yaşındaydı.

Ahmet Gül, yarın saat 10.00’da Erzincan Geçit Cemevinde düzenlenecek törenin ardından çok sevdiği Çatalyaka köyünde toprağa verilecek.

Aşağıdaki yazı, Ahmet Gül’le ilgili olarak, 9 Temmuz 2018’da kaleme alınmıştır:

Karıncaların Örnek Aldığı Çalışkan Bir Köylü: Ahmet Gül 

Yaşı 90  (87)’a dayanmış bir  büyüğümüzü, Ahmet Gül’ü,  iş başında gördüğümüz için çok mutlu oluyoruz. Çatalyaka’nın çalışkan köylülerinden Ahmet Gül’e, önüne koyduğu arı kovanlarının bakımını yaparken rastlıyoruz.  Bal çerçevelerini temizleyen Ahmet amcayı yıllar sonra görmek, sevindirici. Çalışkanlığına kimsenin itiraz edemeyeceği bir insan. Ona karınca gibi çalışan insan demek, çalışkanlığını tanımlamaya yetmez. Ahmet amca, karıncaların örnek aldığı insandır. Karıncalar, onun gibi çalışır! Ahmet amca, bitip tükenmek bilmeyen enerjisiyle karıncaları bile kıskandırmaktadır. İlerleyen yaşına karşın köy mezarlığını kaplayan otları temizlerken temmuz sıcağına meydan okumuştur. Onun en büyük üzüntüsü,  köye su getirememesidir. Çatalyaka köylüleri, köylerine elektrik ve su verilmesi için yetkililerden duyarlılık beklemektedir.   Ahmet amcayla sohbet ederken oğlu Haydareşi ve Musa Demirtaş da yanımıza geliyor. Beğendik köyündeki arıları için, Kırmızıköprü’den  motosikletiyle yola düşen Musa Demirtaş, Ahmet amcalarda mola vermiş. Haydar, annesi ve babasıyla birlikte bizi çaya davet ediyor. O davette, çocukluğumuzda kaldığını düşündüğümüz içtenlik ve dostluğun izlerini keşfediyoruz. Bütün yorgunluğumuzu orada bırakıyoruz.

Ahmet Gül (89 yaşında yaşama veda eden çalışkan ve onurlu bir köylü)
Tuncay Gül, dedesi Ahmet Gül’le birlikte (Fotoğraf: Tuncay Gül arşivi)
Haydar Gül, babası Ahmet Gül’le birlikte (Fotoğraf: Haydar Gül arşivi)
Ahmet Gül, 9 Temmuz 2018’de, Çatalyaka köyünde arı peteklerini temizlerken 87 yaşındaydı,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir