PÜLÜMÜR UZUNEVLER KÖYÜNDE HÜSEYİN KILIÇ’IN EVİ SOYULDU

Pülümür Uzunevler köyünde  kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin  Hüseyin Kılıç’ın evini soyduğu öğrenildi. CHP eski Tunceli İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Kılıç’ın köy girişindeki evine giren kişi/kişilerin bazı eşyaları çaldığı ya da zarar verdiği belirtildi. Soygunun, evde kimsenin bulunmadığı bir sırada gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Soygun,  Hüseyin Kılıç’ın kardeşi  Hıdır Kılıç’ın  5 Ocak’ta düzenlenen cenaze törenine katılmak için köye giden aile bireylerinin eve girdiği sırada ortaya çıktı. Olayın kolluk güçlerine iletildiği  ve  olay yeri inceleme ekiplerinin soyulan evde kanıt topladığı bildirildi.

Pülümür’ün bir köyünde meydana gelen soygun, çevrede tedirginlik yarattı.  Uzunevler köyünde özellikle kış aylarında yaşayanlarının sayısının azaldığını belirten yöre sakinleri  Pülümür Haber’e  konuştu:

Köylerimizde yıllardır hırsızlık, soygun vb. olaylar yaşanmıyordu. Burada hemen herkes birbirini tanıyor. Pülümür ve Kırmızıköprü’de sürekli kontroller vardı. Gece vakti yabancıların köylere girmesi mümkün değildi. Kırmızıköprü Jandarma Karakolu merkezden taşındı.  Son birkaç yıldır Kırmızıköprü’de kontrollerden vazgeçildi. Kırmızıköprü’ye yakın köylerdeki   bazı evler ilk kez bu yaz mevsiminde tahrip edildi. Çatalyaka köyünde  Hüseyin Geyik, Hasan Geyik, Hıdır Geyik’in evlerine zarar verildi. Evlere zarar verenler bugüne kadar yakalanamadı. Beğendik köyünde Musa Demirtaş’ın evi soyuldu. Soygunculardan hiçbirinin ele geçirilememesi, kötü niyetli kişileri cesaretlendirdi.  Soyguncular o köylere ancak  Kırmızıköprü’den gidebilir. Kırmızıköprü’yü ve Kangallı’yı civar köylere bağlayan noktalarda  etkin önlemler alınırsa  bu tür hırsızlık ve soygun olayları yaşanmaz.”

Hüseyin Kılıç, sağda, arkadaşı Hüseyin Fırat’la (Yüzyıllık iki çınardan Hüseyin Fırat artık aramızda değil)

(Ev Fotoğrafı: Gülbey Kılıç)

(Pülümür Haber, 7 Ocak 2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir